Nove tužbe protiv "Didija": Drogirao, tukao i silovao muškarce, žene i maloljetnika?

Tužbe su podnesene anonimno, dvije su podigle NN žene, a četiri NN muškaraca

8639 pregleda0 komentar(a)
Kombs (ilustracija), Foto: Shutterstock

Novi tužbe protiv Šona "Didija" Kombsa podnesene su u ponedjeljak. Američki reper se optužuje za silovanje žena, seksualno zlostavljanje muškaraca i zlostavljanje 16-godišnjeg dječaka.

Protiv hip-hop mogula podneseno je najmanje šest tužbi federalnom sudu na Menhetnu.

Tužbe su podnesene anonimno, dvije su podigle NN žene, a četiri NN muškaraca.

Oni su, kako njihovi advokati kažu, dio grupe od više od 100 navodnih žrtava koje tek treba da prijave sudu optužbe protiv Kombsa, koji je prošlog mjeseca uhapšen zbog trgovine ljudima, piše AP.

Jedan od muškaraca koji je podnio tužbu živi u Sjevernoj Karolini, navodi da mu je Kombs milovao genitalije kad je imao 16 godina na jednoj od "bijelih zabava" repera u Hamptonsu na Long Ajlendu 1998.

Ova osoba tvrdi da je tokom razgovora o mogućem prodoru u muzičku industriju, Kombs iznenada naredio tadašnjem tinejdžeru da spusti pantalone. Prema tužbi, Kombs mu je objasnio da je to obred kako bi postao muzička zvijezda, i pitao je tadašnjeg tinejdžera: "Zar ne želiš da uđeš u posao?".

Muškarac je naveo da je pristao zbog straha, anksioznosti i pozicije moći sa koje je Kombs nastupio, a da je tek kasnije shvatio da je ono što se dogodilo seksualni napad.

Druge tužbe podnesene u ponedjeljak američkom Okružnom sudu na Menhetnu odnose se na silovanje, prisilni oralni seks i drogiranje u cilju onesposobljavanja žrtava.

Jedna žena ga tuži da ju je silovao u zaključanoj hotelskoj sobi 2004. godine nakon što je pozvao nju i prijatelja tamo na zabavu, dao im piće i rekao im da šmrču kokain.

Žena, koja je tada bila brucošica na fakultetu, tvrdi da je Kombs prisiljavao i njenog prijatelja na oralni seks nad njim, te je navela da je rekao da će ih oboje ubiti ako se ne povinuju zahtjevima.

Druga žena, pak, navodi da ju je Kombs napao i silovao u kupatilu 2005. na zabavi za pokojnog repera Bggija Smolsa. Ona tvrdi da ju je Kombs uveo u kupatilo da razgovaraju nasamo, a zatim je počeo neočekivano da je ljubi.

Kad je pokušala da se izvuče, kako kaže, udario joj je glavu o zid, od čega je pala na pod. Rekla je da je pokušala da pobjegne, ali ju je Kombs ponovo udario i silovao.

Nakon toga, dalje navodi, Kombs je nonšalantno namjestio svoju odjeću i rekao joj: "Bolje nikome da nisi rekla o ovome ili ćeš nestati".

U drugoj tužbi, muškarac koji je radio kao obezbjeđenje na Kombsovoj zabavi u Hemptonsu 2006. godine, tvrdi da mu je dao alkoholno piće u koje je pomislio da je ubačena droga od čega se osjetio jako loše. Muškarac navodi da ga je Kombs zatim gurnuo u kombi i seksualno napao.

U drugim tužbama koje su podnesene u ponedjeljak, Kombs je optužen da je 2008. godine primorao muškarca na oralni seks u magacinu ogromne robne kuće na Menhetnu i da je seksualno napao muškarca na zabavi u oktobru 2021.

Ovaj drugi muškarac, koji sumnja da mu je ubačena droga u piće i da zato nije bio u mogućnosti da se brani, prisjeća se da ga je više muškaraca napalo i jasno se sjeća da je vidio Kombsa iznad sebe, golog, u jednom trenutku tokom napada, navodi se u njegovoj tužbi.

Do ponedjeljka, Kombs je bio optužen samo u građanskim parnicama i u jednog krivičnoj tužbi za seksualne aktivnosti sa odraslima, podsjeća AP.

Kombsovi advokati i drugi predstavnici nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Kada su 1. oktobra najavljene planirane tužbe, advokat je rekao da Kombs "ne može da se bavi svim besmislenim optužbama u onome što je postalo bezobzirni medijski cirkus".

Kombs, koji ima 54 godine, izjasnio se da nije kriv za reketiranje i optužbe za trgovinu ljudima.

Osumnjičen je da je godinama prisiljavao i zlostavljao žene uz pomoć mreže saradnika i zaposlenih dok je žrtve ućutkao ucjenama i nasiljem, uključujući otmice, postavljanje požara i fizička premlaćivanja.

Kombsovi advokati su bezuspješno pokušavali da oslobode osnivača "Bad Boy Records-a" uz kauciju. On je u federalnom zatvoru u Bruklinu od hapšenja 16. septembra.

Dvije sudije su zaključile da bi Kombs bio opasan za društvo ako bi bio pušten iz pritvorskog centra Metropolitan, ustanove koja je na lošem glasu zbog nasilja i problema sa funkcionisanjem.

Na ročištu za kauciju prije tri sedmice, sudija je odbio kauciju od 50 miliona dolara, kućni pritvor i elektronski nadzor, nakon što je zaključio da je Kombs ometao svjedoke i nastavak istrage.

U petak je sudija Apelacionog suda odbio puštanje iz zatvora, dok tročlano vijeće Drugog okružnog apelacionog suda u Sjedinjenim Državama rješava o njegovom zahtjevu za kauciju.