Ulcinj: "Royal" postavio pa uklonio improvizovanu kapiju sa ulaza na Suku

Iz „Royala“, „Vijestima“ je rečeno da je lokacija ograđena u skladu sa ugovorom i da je sa tim upoznata nadležna inspekcija

5455 pregleda2 komentar(a)
Foto: Samir Adrović

Prištinska kompanija "Royal", koja bi trebalo da izgradi luksuzni hotel “Jadran” na poluostrvu Suka u Ulcinju, uklonila je improvizovanu kapiju sa ulaza na tu lokaciju, samo dan-dva nakon što je postavila.

Kompaniji je zahtjev za uklanjanje armaturnih mreža dostavila ulcinjska Komunalna policija nakon brojnih prijava mještana koji nijesu krili bijes i na društvenim mrežama zbog zabrane pristupa tom dijelu obale budući da radovi na Suki još nijesu počeli.

Iz „Royala“, „Vijestima“ je rečeno da je lokacija ograđena u skladu sa ugovorom i da je sa tim upoznata nadležna inspekcija.

„Osim toga, u obavezi smo da to uradimo jer će lokacija biti pretvorena u gradilište a tamo nezaposlenim i građanima neće biti dozvoljen pristup zbog opasnosti“, stoji u odgovoru komapnije.

Načelnik Komunalne policije Amir Mehmeti potvrdio je „Vijestima“ da je kapija uklonjena na zahtjev resora kojim rukovodi.

„Nakon brojnih prijava mještana uputili smo zahtjev nadležnim iz kompanije. Došli su juče i uklonili kapiju“, kazao je Mehmeti.

Tokom sezone, na toj lokaciji bio je parking prostor.

“Royal” je kupio kompaniju “Star of Montenegro” početkom 2023. i preuzeo obavezu gradnje hotela visoke kategorije s pratećim sadržajima. “Star of Montenegro” je od kraja 2008. godine imao ugovor s Morskim dobrom o korišćenju državnog zemljišta.

U toj kompaniji tvrde da su nakon više od godinu od potpisivanja ugovora s Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom, dobili katastarska dokumenta koja su im bila potrebna za glavni projekat, čija izrada je u toku. Nakon toga, može se očekivati početak izvođenja radova ali iz kompanije ranije nijesu precizirali kada će to biti niti kada bi hotel mogao da bude stavljen u funkciju.