Riješite probleme sa venama - dr Šarac je 21.10. u Medtim bolnici

Trebate adekvatno liječenje i terapiju za vaskularne probleme?

10550 pregleda0 komentar(a)
Foto: Medtim

Da li ste znali da je vaskularni sistem odraslog čovjeka (vene, kapilari i arterije) dug 100,000 km? Poređenja radi: 2.5 puta je duži od orbite zemljine kugle (40,000 km). Kompleksnost ovog sistema vam sugeriše ozbiljnost i analizu svakog simptoma.

foto: Medtim

Često čujemo za probleme proširenih vena, začepljenih karotida, blokade krvnih ugrušaka, koje mogu uticati na život pacijenta. Naslijedna predispozicija je ključan, ali ne i jedini faktor. Stil života, svakodnevni stres, ishrana, pušenje ili neredovna fizička aktivnost dovode do zdravstvenih problema. Zato je pregled iskusnog vaskularnog hirurga ključan u dijagnozi i liječenju.

Dr Šarac ordinira u bolnici Medtim 21. oktobra. Zakažite pregled na 069/130-130.

Dr Momir Šarac je vaskularni hirurg sa višegodišnjim iskustvom iz svih tehnika operacije vena koje je sticao na brojnim edukacijama u zemlji i inostranstvu, kao i u radu na Klinici za vaskularnu hirurgiju VMA.

foto: Medtim

Problem proširenih vena se uspješno liječi u bolnici Medtim, operacijom RF (radiofrekventna ablacija vena) ili laserom, uz obavezno korišćenje kompresivnih čarapa po upustvima hirurga.

Specifične, ali veoma česte intervencije u bolnici Medtim su trajni pristupi dijaliznom i onkološkom liječenju i to: Hickman kateter, AV fistula ili Port-a-Cath sistem. Specifičnost se ogleda u traženju trajnog pristupa krvotoku nakon analize stanja vena i arterija. Pacijenti, kod kojih je došlo do naglog pogoršanja hronične bubrežne insuficijencije, okluzije AV fistule ili nemogućnosti obezbjeđivanja adekvatnog vaskularnog pristupa na neki drugačiji način, su kandidati za plastiranje Hickman katetra. Kod pacijenata koji zahtijevaju čestu i dugotrajnu terapiju, kao što su onkološke terapije, uvijek se preporučuje ugradnja Port-a-Cath sistema.

foto: Medtim

Dr Šarac ordinira u bolnici Medtim 21. oktobra. Zakažite pregled na 069/130-130 već danas.

Važno ko vas liječi i gdje se liječite. Budite na pravom mjestu. Bolnica Medtim

( Medtim )