Furija i sa drugim timom "oduvala" Srbiju, spektakl u Varšavi, Sjeverna Irska torpedovala Bugarsku

Evropski šampion dominirao protiv nemoćne Srbije (3:0), Poljska i Hrvatska odigrali 3:3

12482 pregleda16 komentar(a)
Maestro Baena je perfektnim "slobodnjakom" stavio tačku na trijum nad Srbijom, Foto: Reuters

Spuštena je zavjesa i na oktobarske akcije Lige nacija, a posljednja noć donijela je spektakularan meč u Varšavi između Poljske i Hrvatske (3:3) i još jednu dominantnu igru šampiona Evrope...

Španija je sa laganih 3:0 savladala Srbiju u Ligi A - i to bez većine igrača koji su činili startnih 11 tokom ljetošnjeg Evropskog prvenstva.

Nije bilo Lamina Jamala, Nika Vilijamsa, Rodrija, Danija Olma, Danija Karvahala, Robina le Normana, ali Španija je izgledala jednako moćno protiv nemoćne Srbije.

"Furija" je povela već u petom minutu preko štopera Ajmerika Laporta koji je pogodio glavom iz teške pozicije.

Srbija nije često prelazila centar, ali se držala do 65. minuta, imala je i jednu veliku šansu preko Aleksandra Mitrovića, a onda je Alvaro Morata praktično riješio sve dileme - sjajan gol nakon sjajne akcije. Samo nekoliko minuta ranije napadač Milana nije iskoristio penal.

Tačku na pobjedu stavio je Alehandro Baena perfektim slobodnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, nekoliko trenutaka nakon što je defanzivac Srbije Strahinja Pavlović dobio crveni karton.

Španija je ovim trijumfom obezbijedila četvrtfinale Lige nacija.

Meč u Kordobi nije donio ni najmanju dramu, ali zato jeste okršaj Poljske i Hrvatske u Varšavi.

Domaćin je poveo u petom minutu golom Pjotra Zjelinskog, Hrvati već od 26. preko Borne Sose, Petra Sučića i Martina Baturine imali 3:1, da bi sjajno poluvrijeme u 45. zaključio Nikola Žalevski za 3:2.

Do kraja važan bod za Poljsku obezbijedio je Sebastijan Šimanski u 68. minutu.

Dobar meč u Ligi A odigrali su i Švajcarska i Danska (2:2), a rezultat večeri svakako dolazi i iz Lige C, gdje je Sjeverna Irska "razbila" Bugarsku 5:0 - blistao je vezista Standarda iz Liježa Ajzek Prajs sa tri gola.