Kantona o otkazu Fergusonu: Nedostatak poštovanja, skandalozno

Ferguson (82) je juče smijenjen s funkcije "globalnog ambasadora" i direktora tog kluba, na kojoj je bio od 2013. godine

4119 pregleda0 komentar(a)
Erik Kantona, Foto: Shutterstock

Bivši igrač fudbalskog kluba Mančester junajted, Francuz Erik Kantona kritikovao je nove vlasnike kluba jer su prekinuli saradnju s nekadašnjim trenerom i direktorom Aleksom Fergusonom, koji je bio i "ambasador" tog kluba, prenio je danas francuski sportski list L'Equipe.

Ferguson (82) je juče smijenjen s funkcije "globalnog ambasadora" i direktora tog kluba, na kojoj je bio od 2013. godine.

"Ser Aleks Ferguson bi trebalo doživotno da radi šta god želi u klubu. Kakav nedostak poštovanja, to je potpuno skandalozno", rekao je Kantona i dodao da će Fergusona uvijek smatrati glavnim šefom.

Kantona je rekao da bi zbog toga na nove vlasnike kluba "bacio u veliki džak s fekalijama".

On i Ferguson su sarađivali od 1992. do 1997. godine.

Uzrok smjenjivanja Fergusona je novac: mediji su prenijeli da je njegova plata bila veća od 2.000.000 funti godišnje, a suvlasnik Mančester junajteda, kompanija Ineos, raskinula je u ugovor snjim radi smanjenja troškova.

Ferguson je sa Mančester junajtedom, čiji je bio trener od 1986. do 2013. godine, osvojio Premijer ligu 13 puta, Ligu šampiona dva puta (1999, 2008), FA kup pet puta i Klupsko svjetsko prvenstvo 2008. godine.

Hemijska kompanija Ineos čiji je vlasnik milijarder Džim Retklif, postala je manjinski vlasnik Mančester junajteda u februaru ove godine.