Dubljević razgovarala sa Garbahosom i Novakom: Dogovorili smo neke novitete, koji će biti dokaz da dobro sarađujemo

"Nažalost, ove godine Crna Gora nije bila domaćin nekog prvenstva Evrope za mlađe selekcije iz dobro poznatih razloga, ali sam sigurna da ćemo uz njihovu pomoć narednog ljeta u Crnoj Gori organizovati šampionat Evrope, što bi takođe bilo jako značajno za nas i samo pozicioniranje u FIBA", objasnila je predsjednica KSCG

2292 pregleda0 komentar(a)
Garbahosa, Dubljević i Novak, Foto: KSCG

Predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) Jelena Dubljević razgovarala je juče u Minhenu sa predsjednikom FIBA Evropa, Horheom Garbahosom i izvršnim direktorom evropskog ogranka FIBA, Kamilom Novakom o brojnim temama važnim za crnogorsku košarku.

Poseban akcenat na sastanku su bile nacionalne selekcije, gdje su čelnici FIBA istakli "posebno zadovoljstvo što Crna Gora kao mala zemlja ima takve uspjehe i sve selekcije, iako su svjesni da je naša baza izuzetno mala."

"Ovaj sastanak samo je nastavak dobre saradnje sa FIBA Evropom. Horhe Garbahos i Kamil Novak oduševljeni su našim radom i nevjerovatnom upornošću da iz tako male baze pravimo takve rezultate i da smo prisutni na svim takmičenjima. I pored složene situacije u kojoj smo bili, radimo zaista sve da omogućimo što bolje uslove, a čelnici FIBA Evrope to cijene", objasnila je Jelena Dubljević, a prenosi sajt Saveza.

Navodi se da je važan dio sastanka bio posvećen o daljoj saradnji.

"Savez je već preuzeo određene FIBA projekte i na samom sastanku smo prezentovali značaj svih tih projekata. Nažalost, ove godine Crna Gora nije bila domaćin nekog prvenstva Evrope za mlađe selekcije iz dobro poznatih razloga, ali sam sigurna da ćemo uz njihovu pomoć narednog ljeta u Crnoj Gori organizovati šampionat Evrope, što bi takođe bilo jako značajno za nas i samo pozicioniranje u FIBA", objasnila je predsjednica KSCG.

Iz Saveza su kazali da je sastanak koji je organizovan u Minhenu dokaz dobre komunikacije, ali i spremnosti da saradnja bude na još većem nivou.

"Ljudima iz FIBA Evrope dugujem veliku zahvalnost, jer od prvog dana kada sam preuzela ovu funkciju imamo izuzetnu saradnju. Na sastanku smo dogovorili i još neke novitete, koji će biti osvježenje i dokaz da zaista dobro sarađujemo", naglasila je Dubljević.