AUZP postavila mobilijar na tri vidikovca - dva iznad Bukumirskog i jedan iznad Rikavačkog jezera

Tokom prethodne dvije sedmice zaposleni u AUZP postavili su turističku signalizaciju na prostoru od 13.232 hektara, koliko iznosi površina parka u njihovoj nadležnosti.

3773 pregleda0 komentar(a)
Foto: AUZP

Dio Parka prirode "Komovi" koji pripada Glavnom gradu krije očaravajuće kutke sa kojih se pruža pogled na Bukumirsko ili Rikavačko jezero, brojne planine, katune.

Neke od njih Agencija za upravljanje zaštićenim područjima (AUZP) Podgorice otkriva svim zainteresovanim posjetiocima.

Naime, prije desetak dana postavljen je mobilijar na tri vidikovca, dva iznad Bukumirskog i jedan iznad Rikavačkog jezera.

Radnici "Zelenila" su uz sugestije AUZP napravili i montirali drveni mobilijar.

foto: AUZP

Danas su na panoramske table postavljene fotografije na kojima su označeni planinski vrhovi koji se mogu osmotriti sa svakog pojedinačnog vidikovca.

AUZP je angažovala i planinare koji su markirali staze do dva vidikovca.

foto: AUZP

Pored vidikovaca, na obali Bukumirskog jezera su postavljene tri dodatne klupe, kao i table sa informacijama o jezeru, legendu o jezeru, kao i pravila ponašanja u parku.

Takođe tokom prethodne dvije sedmice zaposleni u AUZP postavili su turističku signalizaciju na prostoru od 13.232 hektara, koliko iznosi površina parka u njihovoj nadležnosti.

foto: AUZP

Poručuju da će se potruditi da turiste naredne sezone dočeka još info-tabli, uređen parking i mjesta za roštilj.

foto: AUZP

Od početka ove godine Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice je otpočela realizaciju projekta “Mistične priče Dunavske zelene rute”. Projekat traje 30 mjeseci, a u njegovoj realizaciji učestvuje devet zemalja sa 10 lokacija.

foto: AUZP

"Mi smo postali partneri na ovom projektu zahvaljujući nominaciji Bukumirskog jezera kao lokacije koja se idealno uklopila u ideju projekta, a to je približavanje turistima manje poznatih, ali ne i manje atraktivnih lokacija kroz priče, mitove i legende. Do kraja trajanja ovog projekta Bukumirsko jezero će dobiti i neke nove sadržaje, o čemu će zainteresovani biti blagovremeno informisani", saopšteno je iz AUZP.

Poručuju da sve aktivnosti, kao i druge koje će biti realizovane u narednom periodu, imaju za cilj očuvanje prirode, informisanje i edukaciju posjetilaca Parka prirode "Komovi" i šire javnosti, kao i promovisanje ljepota i prirodnih vrijednosti ovog zaštićenog područja na najbolji način.