Tuhel: Radiću na ostvarenju engleskog sna

Mundijal 2026. jedino je veliko takmićenje koje potpada pod ugovor njemačkog trenera - Englezi žele titulu tačno 60 godina nakon prve i za sada jedine

2315 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Novoimenovani selektor engleske fudbalske reprezentacija, Njemac Tomas Tuhel izjavio je danas da će raditi na tome da se "ostvari san" reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, prenio je BBC.

Fudbalski savez Engleske danas je potvrdio da će Tuhel (51), bivši trener Pari Sen Žermena (PSŽ), Čelsija i minhenskog Bajerna, od 1. januara 2025. biti selektor fudbalske reprezentacije Engleske.

Tuhel je rekao da mu je "žao što ima njemački pasoš" kada su ga novinari pitali kako je to biti treći stalni selektor muške reprezentacije Engleske koji nije Britanac.

Kako je prenio BBC, neki posmatrači su ocijenili da je posao trebalo da pripadne engleskom kandidatu.

Tuhel će tako postati treći strani selektor u istoriji reprezentacije Engleske, poslije Svena Jorana Eriksona i Fabija Kapela. Osvojio je brojne trofeje, među kojima Ligu šampiona sa Čelsijem, Bundesligu sa Bajernom i dvije šampionske titule sa PSŽ-om.

On je danas na konferenciji za novinare rekao da je "uzbuđen što će raditi sa veoma posebnom i uzbudljivom grupom igrača".

Tuhel je zamijenio Gareta Sautgejta, koji je podnio ostavku poslije osam godina na čelu poslije poraza Engleske od Španije u finalu Evropskog prvenstva 2024. u julu.

Britanski mediji prenijeli su sinoć da je Tuhel potpisao ugovor i da će zarađivati između 4,5 i pet miliona funti godišnje.