Šampion Evrope moćan u bilo kojem sastavu da igra - Španija dominira Starim kontinentom

I Liga nacija pokazuje širinu, igru, klasu i snagu selekcije koji perfektno vodi Luis de la Fuente

4474 pregleda3 komentar(a)
Ojarzabal, Poro i Pedri slave super gol Baene protiv Srbije, Foto: Reuters

Bilo po suncu kao ljetos u Njemačkoj ili po kiši kao prije dvije noći Kordobi, bilo da nastupa u najjačem sastavu ili kombinovanom, stvari se ne mijenjaju - Španija pleše.

Šampion Evrope je nakon nezaboravnog Eura nastavio da igra fudbal u koji se lako zaljubiti, pa je A Ligu nacija otvorio sa tri pobjede, remijem i bez poraza, uz osam datih i samo jedan primljen gol.

Španija je tako seriju bez poraza u takmičarskim mečevima produžila na 19 utakmica, pa posljednja selekcija koja je srušila "furiju" Luisa de la Fuentea ostaje Škotska, koja je u martu 2023. slavila (2:0) u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Kakva selekcija, Španija dominira Evropom - napisala je "Marka".

Nakon toga 18 pobjeda i remi - upravo u ovoj Ligi nacija kada je izdržao bunker Srbije u Beogradu (0:0).

I dok se ekipa Dragana Stojkovića nekako "provukla" na svom terenu, u Kordobi je prije dvije noći nije spasila ni totalna defanziva, anti-fudbal...

I to protiv Španije koja je igrala bez većine igrača koji su tokom ljeta bili najzaslužniji za osvajanje evropske krune - Rodrija, Lamina Jamala, Nika Vilijamsa, Danija Olma, Danija Karvahala, Robina le Normana...

- "La roha" iz oktobarskih akcija izlazi jača i od rezultata koje je napravila, jer je De la Fuente dobio širinu. Bez 12 igrača od 26 koliko ih je putovalo na Evropsko prvenstvo i bez sedmorice iz finala Eura, selektor Španije je pokazao da u svim linijama tima ima igrače sposobne da održavaju nivo koji je šampion kontinenta postavio u Berlinu", dodala je "Marka".

Nije bilo pomenutih asova, ali su momci koji do sada možda nisu bili starteri - David Raja, Dani Vivijan, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Mikel Ojarzabal, Aleš Baena - na pravi način preuzeli njihove uloge.

- I to je stvarnost španskog fudbala. Selektor je napravio blok - biće novih povreda i otkaza, ali ovi momci vjeruju da su sposobni za sve, protiv svakog rivala i u svim okolnostima. Španija je ta koja dominira Evropom - naglasio je madridski list.

Četvrtfinale lige nacija je već u džepu, a kako igra Španija teško da će je neko zaustaviti na putu ka odbrani pehara u ovom takmičenju u kojem je već uspostavila dominaciju.