Gojković: Kroz LŠ možemo samo da učimo i rastemo; Pasković: Nedopustiv broj primljenih golova na ovom nivou

Primorac i Jadran m:tel nisu imali mnogo šansi protiv Savone (18:12) i Barselonete (16:8) u 2. kolu Lige šampiona

6020 pregleda3 komentar(a)
Pasković sa svojim igračima tokom meča pritiv Savone, Foto: Krsto Vulović

Crna Gora je poslije više od decenije dočekala dva predstavnika u vaterpolo Ligi šampiona, ali na prvu pobjedu moraće još da sačeka...

Možda su u prvom kolu porazi stigli uz dobru igru, ali druga runda je bila daleko pozitivne - Primorac je u Kotoru bio bez šansi protiv Savone (18:12), kao i Jadran m:tel u duelu sa Barselonetom u Trebinju (16:8).

"Imali smo drugačiji plan, htjeli smo da probamo ih pri svakoj njihovoj odluci u napadu i odbrani stavimo na muku, da probamo da držimo egal što više moguće", rekao je trener Novljana, Vladimir Gojković.

Njegovi momci to su protiv jednog od favorita Lige šampiona uspjeli samo u prvom poluvremenu.

"Mislim, prije svega, da u ovim utakmicama naši igrači mogu samo da rastu i da uče - u tom segmentu je bilo i određenih pozitivnih stvari. Smatram da iz svake utakmice u Ligi šampiona možemo dosta toga da naučimo i da rastemo kao ekipa", dodao je Gojković.

Aleksandar Ivović smatra da je igra Jadrana bila kvalitetna tokom prve dvije četvrtine.

"Htjeli smo da nametnemo agresivniji ritam i to je dobro izgledalo do polovine utakmice. Pri rezultatu 4:4 dali su nam dva prelaka gola što obično lomi ovakve mečeve, bile su to dvije individualne greške", kaže Ivović.

Ivović na meču sa Barselonetomfoto: Vuk Ilić

Naglašava da to svakako ne umanjuje pobjedu Barselonete.

"I prije utakmice smo znali da je izraziti favorit - radi se i klubu koji je projektovan da ide do samog kraja ovog takmičenja. S druge strane, naše ambicije ne mogu da se mjere sa njihovima", dodao je Leka.

Kotor, grad vaterpolo prvaka Evrope, poslije 14 godina je dočekao povratak Lige šampiona, ali na bazenu "Zoran Džimi Gopčević" nije bilo mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Nedopustivo je da primimo toliko golova na ovom nivou takmičenja" jasan je trener Primorca, Vjekoslav Pasković. "Možda je postojao određeni grč jer je ovo ipak prva utakmica poslije 14 godina u Ligi šampiona na ovom bazenu, ali to je segment koji je jako loše funkcionisao i na to ćemo morati da obratimo pažnju".

Strateg koji je Primorcu donio titulu nakon mnogo godina posta, očekuje bolje predstave svojih momaka.

"Imamo nekoliko igrača koji prvi put igraju Ligu šampiona, ali u svakom slučaju ovo je tek početak sezone i siguran sam da će biti bolje na ovom bazenu kako bude odmicala sezona", dodao je Pasković.

Noći Lige šampiona vratile su se u Kotor.

"Posebne emocije me vežu za ovaj bazen. Uvijek smo bili nošeni publikom i sada je bilo dosta ljudi. Zahvaljujem im se i poručujem da nastave da podržavaju ove mlade momke", zaključio je Pasković.

U narednom kolu, za dvije sedmice, Jadran će igrati protiv Vašaša, dok Primorac očekuje duel sa Sabadeljom.