Leković: Falsifikat i blamaža Nenezića, da li će ga SD pozvati da podnese ostavku

"S obzirom na to da ćemo nastaviti sa dopisivanjem, u narednom ćemo dijelu istražiti sve veze Nenezića sa aranžmanima iz Srbije ili jednog malog mjesta u Srbiji", kazao je poslanik Demokrata

7882 pregleda18 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokrata Momčilo Leković kaže da je poslanik Socijaldemokrata Branislav Nenezić falsifikovao fotografiju lidera Demokrata Alekse Bečića.

Pitao je da li će ga ta partija, nakon "javne blamaže", pozvati da podnese ostavku da poslaničku funkciju.

Fotografija koju su dostavile Demokratefoto: Demokrate

"Na što je spala Skupština Crne Gore kada u svojim redovima ima poslanike koji se bave falsifikovanjem i montažama? Poslanik Nenezić je, naime, izmijenio fotografiju iz kampanje 2015. godine, i umjesto slogana 'Pobjede, a ne podjele', upisao ono što njemu lično odgovara. Ovim falsifikatom, poslanik SD-a ne samo da oslikava sopstveni politički profil, već precizno dočarava i profil svoje koalicije, one iste koja je, zajedno sa svojim mentorima i šefovima, već decenijama učestvovala u stvaranju dva najveća kriminalna klana na Balkanu, čiji partijski kadrovi danas češće borave po zatvorima nego na slobodi. Imajući u vidu da Nenezić nije podnio ostavku na poslaničku funkciju ni nakon poziva Agencije za sprječavanje korupcije da isto učini, pitamo se da li će ga partija Damira Šehovića i Ivana Brajovića pozvati da to učini nakon ove javne blamaže", saopštio je Leković.

Kazao je da, uprkos Nenezićevim "falsifikatorskim poduhvatima", ostavku tog poslanika ne očekuju, jer nije to učinio ni kada je, kao predsjednik Skupštine opštine Bar, "zamijenio Škodu Oktaviju novim modelom Škode Enyaq 60 iz 2024. godine, za koji su građani Bara iskeširali 36.699 eura, baš onako kako su građani još jednog grada ‘počastili’ jednog visokog funkcionera SD-a stanom koji danas izdaje za pozamašnu sumu."

"Pitanje koje se nameće jeste – koristi li ovaj poslanik pomenutu Škodu ne samo kao predsjednik Skupštine opštine Bar već i kao poslanik? Zainteresovana javnost lako može ovo utvrditi posmatrajući parking ispred Skupštine Crne Gore, gdje se može lako utvrditi da li službeno vozilo Skupštine opštine Bar koristi i u dolascima na skupštinske sjednice i gostovanjima kao poslanik, pa se pitamo ko nadoknađuje troškove prevoza, Skupština opštine Bar ili Skupština Crne Gore ili obije institucije zajedno", dodaje Leković.

Pita i zašto bi Nenezić podnio ostavku kada "njegov počasni predsjednik Ivan Brajović nije to učinio ni kada je 2013. godine praktično ‘privatizovao’ Luku Bar", prodavši je kompaniji "Port of Adria" za samo osam miliona eura, "a, prema tvrdnjama radnika, u tom dijelu Luke i danas se, bez najsavremenije zaštitne opreme, prevoze najopasnije materije".

"Zašto bi falsifikator Nenezić bio izuzetak kada to nisu učinili ni Vujica Lazović, ni Ivan Brajović, ni Kenan Hrapović, ni Dragan Kovačević, ni Nebojša Obradović, koji su Acu Đukanoviću omogućili da u aferi ‘Limenka’ gratis dobije 10,5 miliona eura, koji su Crnoj Gori nanijeli štetu od 20 miliona kroz zaboravljenu petlju Smokovac, koji su zaradili 150.000e na fingiranoj prodaji zemljišta u Danilovgradu, koji su u Ministarstvu prosvjete na jelo i piće potrošili samo 700.000e, kojima je biznismen Duško Knežević otpisivao dugove s kartica u iznosu od 50.000 eura u konačnom čije funkcionere tereti SD kako za zloupotrebu službenog položaja u aferi stanovi, tako i za članstvo u kriminalnim organizacijama i pribavljanje imovinske koristi od preko 600.000 eura", kazao je Leković.

Svima je jasno, kako je rekao, da je Crna Gora "pred svijetom postala simbol za njihove zloupotrebe".

"Građani imaju pravo i obavezu da se odupru ovakvom političkom ponašanju i da vrate dostojanstvo našoj zemlji. S obzirom na to da ćemo nastaviti sa dopisivanjem, u narednom ćemo dijelu istražiti sve veze Nenezića sa aranžmanima iz Srbije ili jednog malog mjesta u Srbiji", piše u saopštenju.