Startap kamp za studente od 21. do 26. oktobra na Vučju

Tehnopolis kamp organizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom

1633 pregleda0 komentar(a)
Foto: Tehnopolis

U turističkom kompleksu Vučje u Nikšiću od 21. do 26. oktobra biće održan startap kamp za studente.

„Cilj događaja je da okupi studente sa različitih fakulteta i omogući im da razvijaju svoje poslovne ideje, stiču praktične vještine i uspostave kontakte sa ekspertima iz svijeta inovativnog preduzetništva. Tokom kampa, učesnici će imati priliku da prisustvuju edukativnim radionicama, slušaju predavanja motivacionih govornika i razmijene iskustva sa uspješnim preduzetnicima i startapovima“, saopštili su iz Inovaciono preduzetničkog centra (IPC) „Tehnopolis“, organizatora kampa.

Tehnopolis kamp organizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, a poseban akcenat biće stavljen na interdisciplinarnu saradnju – timovi će biti formirani tako da okupe studente različitih usmjerenja, podstičući umrežavanje i razmjenu ideja.

„Svaki tim će imati zadatak da osmisli i razvije jedinstvenu poslovnu ideju uz mentorstvo iskusnih stručnjaka i preduzetnika. Najbolji timovi po ocjeni stručnog žirija će biti nagrađeni“, stoji u saopštenju za javnost.

IPC Tehnopolis već četvrtu godinu zaredom organizuje kamp za mlade koji „ne samo da inspiriše nove ideje, već omogućava učesnicima da kontinuirano rade na razvoju svojih projekata“.

Na otvaranju startup kampa obratiće se Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Đorđije Malović, izvršni direktor IPC Tehnopolis, i prof. dr Mijat Jocović, dekan Ekonomskog fakulteta.