Nije niko padao, ali jeste bilo bacanja u vazduh

Tantra Brothers, Šarena pojava i Orthodox Celts privukli su k sebi predstavnike više generacija i uljepšali podgoričko veče u okviru festivala “Rockstrikcije”

4191 pregleda0 komentar(a)
Šarena pojava, Foto: Aleksandar Jaredić

Momenti kada i poznata i nepoznata lica zajedno zaigraju, uhvate se za ruke, vrte, skaču, nazdravljaju... to su momenti koji nas moraju natjerati da volimo ljude i konekciju koju stvaraju pod koncertnim okriljem. U ovom slučaju osmijeh se nije mogao skinuti sa lica pod okriljem rokenrol festivala “Rockstrikcije” održanog u subotu u Kolektoru u Podgorici.

Tantra Brothers, Šarena pojava i Orthodox Celts privukli su k sebi predstavnike više generacija i uljepšali podgoričko veče. Trebalo je da nastupi i zagrebačka grupa, Smrdljivi martini, koja, kako je “Vijestima” saopštila Rockstrikcija, nije nažalost uspjela organizovati prevoz, te se onda nadamo drugoj prilici da čujemo pank-rok zvuk koji sa sobom nose.

Bend koji krase muzičari različitih nacionalnosti, Tantra Brothers, zagrijao je publiku. Žanrovski je proveo publiku kroz indi folk, džez, rege... i ostao vjeran opisu sa jedne od muzičkih platformi gdje za sebe kažu da čine spoj senzualnih tekstova, pametnih provokacija i romantike bez granica. Njihova posebna gošća bila je Gladys B.

Tantra Brothersfoto: Aleksandar Jaredić

Iz Hrvatske na točkovima jakih tonova i električnog naboja stigao je rep-rok sastav, Šarena pojava. Riječ “snažno” je neizbježna kad se govori o njima, što znači da ravnodušnost i stajanje u mjestu su nemogući (i nedopustivi).

Može se reći da je sala najviše bila ispunjena kada je mjesta na bini zauzeo Ortodox Celts, srpski sastav koji izvodi irsku muziku koja je na Balkanu pronašla svoje mjesto i vjerne slušaoce. Kako i ne bi kada naš narod sa Ircima dijeli kako prkos, tako i ljubav prema veselju, dobrom društvu, piću i muzici, i kada ima predstavnike u Ortodox Celtsima.

FOTO: Anastasija Orlandić
FOTO: Anastasija Orlandić
FOTO: Anastasija Orlandić
FOTO: Anastasija Orlandić
FOTO: Anastasija Orlandić
FOTO: Anastasija Orlandić

Oni su svojom muzikom i atmosferom oživjeli momente gdje su ples i muzika nešto najprirodnije i svojstveno čovjeku u kom god dobu, vremenu, mjestu i ko god taj čovjek bio... zato je iskustvo koncerta Celtsa jedno od onih koje podsjeća šta zapravo znači živjeti.

Noge su igrale kao u nekoj od Jejtsovih interpretacija irskih mitova u kojima lik tako svira da kao magijom tjera na nekontrolisan pokret, pa čak i nežive stvari oko sebe. Nije niko padao, kao što se zbiva u tim pričama, ali jeste bilo bacanja u vazduh, po kojeg polivanja pivom... ali šta mari? Svima je bilo dobro.