Leković: Je li Nenezić bio protiv LNG terminala jer se plaši da će firma u kojoj je njegov brat direktor biti ugrožena?

Leković je dostavio skrinšotove sa Linkedina i CompanyWalla na kojima se vidi da je brat predsjednika Skupštine opštine Bar, Veselin Nenezić izvršni direktor filijale firme "MSK-CG" koja je u većinskom vlasništvu Republike Srbije. Ta firma u Luci Bar ima terminal za direktan pretovar sirćetne kiseline i metanola iz kola cistijerni u brod

5684 pregleda10 komentar(a)
Foto: Demokrate

Poslanik Demokrat Momčilo Leković pitao je predsjedniaka Skupštine opštine Bar i poslanik Socijaldemokrata Branislava Nenezića da li je bio protiv izgradnje LNG terminala u Luci Bar jer se plaši da će firma u kojoj je njegov brat direktor biti ugrožena.

Leković je reagujući na izjavu Nenezića dostavio skrinšotove sa Linkedina i CompanyWalla na kojima se vidi da je brat predsjednika Skupštine opštine Bar, Veselin Nenezić izvršni direktor filijale firme "MSK-CG" koja je u većinskom vlasništvu Republike Srbije.

Ta firma u Luci Bar ima terminal za direktan pretovar sirćetne kiseline i metanola iz kola cistijerni u brod.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot

"Gospodin Nenezić koji je u odijelu političkog inkvizitora na poslednjem skupštinskom zasijedanju pozvao na objavljivanje popisnica ministara i prebrojavanje krvnih zrnaca u Vladi Crne Gore, bi morao i trebao da bude mnogo oprezniji. Jer poslaniku Neneziću su na primjer diskutabilane popisnice ministara pa i srpski jezik u Crnoj Gori, ali mu ne smeta to što mu je rođeni brat izvršni direktor firme iz Srbije odnosno njene filijale u Crnoj Gori, a čiji je većinski vlasnik Republika Srbija, naša komšijska država", rekao je Leković.

Pitao je Nenezića da li je to stvarni razlog zbog kog je Nenezić tokom prethodnih mjeseci radikalno i isključivo bio protiv izgradnje LNG terminala u Luci Bar.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot

"Da li se plaši da će monopol firme iz Srbije u kojoj je njegov brat izvršni direktor biti ugrožen? Zlonamjerni bi možda i pitali, da li je možda za ovakve stavove dobio i određenu apanažu", pitao je Leković.

On kaže kako nemaju ništa protiv bilo koje firme, zaposlenih ili u ovom slučaju direktora, "svako ko legalno i u skladu sa zakonima Crne Gore posluje ima pravo i treba da posluje, ali hajde da konačno postavimo sve karte na sto i budemo potpuno iskreni".

Ovim saopštenje Vijesti zaključuju polemiku između Nenezića i Lekovića.