Predloženo po 500 eura nagrade za članove spasilačkog tima koji je učestvovao u pružanju pomoći BiH nakon poplava

Tim su sačinjavala 33 pripadnika - 24 vatrogasca-spasioca iz Glavnog grada, Prijestonice Cetinje, opština Ulcinj, Bar, Budva, Kotor, Tivat, Novi, Plužine i Nikšić, pet pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i četiri pripadnika Direktorata za zaštitu i spašavanje

5229 pregleda1 komentar(a)
Posljedice poplava u naselju Zlate, Foto: Reuters

Članovimo crnogorskog spasilačkog tima, njih 33 pripadnika, koji su učestvovali u pružanju pomoći Bosni i Hercegovini nakon poplava predloženi su za nagradu od po 500 eura.

To se navodi u Informaciji objavljenoj nakon sjednice Vlade Crne Gore.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je spasilački tim u Bosnu i Hercegovinu radi saniranja posljedica poplava, koje su zadesile centralni i južni dio zemlje, prije svega Neretvanski kanton, Centralno-bosanski kanton i Zenica-Doboj kanton.

Tim su sačinjavala 33 pripadnika - 24 vatrogasca-spasioca iz Glavnog grada, Prijestonice Cetinje, opština Ulcinj, Bar, Budva, Kotor, Tivat, Novi, Plužine i Nikšić, pet pripadnika Crvenog krsta Crne Gore i četiri pripadnika Direktorata za zaštitu i spašavanje (menadžment tima).

Tim je spasilačke aktivnosti sprovodio na području Jablanice i Konjica, od 7. do 11. oktobra, a povjerene zadatke je izvršio na stručan, human i profesionalan način vodeći računa o poštovanju bezbjednosnih procedura.

"Imajući u vidu nemjerljiv doprinos koji je crnogorski tim pružio tokom svoje spasilačke misije u Bosni i Hercegovini, predlažemo da se pripadnici Tima nagrade sa po 500 eura (neto iznos), jer su na dostojanstven način i uz puno požrtvovanja izvršili sve zadatke i pomogli u pružanju pomoći pogođenom stanovništvu. Navedeni iznos od 16.500 eura (neto iznos) isplatio bi se iz budžeta Ministarstva unutrašnjih poslova", navodi se u Informaciji.