Tomislav Đinović zaustavljen u polufinalu

Đinović je samim plasmanom u polufinale osvojio bronzanu medalju

4549 pregleda0 komentar(a)
Foto: BSCG

Crnogorski bokser Tomislav Đinović nije se plasirao u finale Evropskog prvenstva do 23 godine koje se održava u Sofiji.

Člana BK Zlatičanin zaustavio je Bugarin Radoslav Rosenov, koji je u polufinalu kategorije do 60 kilograma slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Đinović je tako morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

Hrabro i bez respekta je Đinović ušao u meč - imao je inicijativu i stalno "jurio" protivnika, koji je izbjegavao borbu i sa distance, s obzirom na prednost u visini i dužim rukama sakupljao poene.

Osim francuskog sudije, koji je jednu rundu (drugu) bodovao za crnogorskog boksera, svi ostali su prednost dali Bugarinu.

Istorija mečeva Đinovića i iskusnijeg i trofejnijeg Bugarina je bogata - u prvom međusobnom meču Rosenov je uspio da se izvuče iz nokdauna i iskoristi ime kod sudija da dobije borbu.

U drugom, prošle godine u Budvi na Evrospkom prvenstvu do 22 godine, Bugarin je dobio prvu rundu a onda je izbjegavao borbu, i uprkos salvama zvižduka i protesta publike jednoglasno su mu dodijeljene i naredne dvije, u kojima nije ni probao da zada makar jedan udarac!

Tako se Đinović i drugu godinu zaredom morao zadovoljiti bronzom, pošto je i prošle godine eliminisan u polufinalu.

Na putu do polufinala Đinović je eliminisao Bjelorusa Vladislava Smalouskija u osmini finala i Moldavca Vladislava Vaskovskija u četvrtfinalu.