Đaci crnogorskih škola napadnuti u Kragujevcu zbog dukserica sa natpisom "Delije"

Direktorica Osnovne škole "Ivo Visin" iz Prčanja Petra Ćetković kazala je da su dječake napali navijači Radničkog i da su udarili jednog od njih

21761 pregleda35 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šestorica dječaka iz crnogorskih škola sa primorja napadnuti su u Kragujevcu, gdje su na ekskurziji, prenosi portal RTCG.

Njih su navodno napali navijači Radničkog "Crveni đavoli", njih petnaestak, jer su dječaci nosili dukserice sa natpisom "Delije", što je ime navijača Crvene zvezde. Ovu informaciju za portal Javnog servisa potvrdila je direktorica Osnovne škole "Ivo Visin" iz Prčanja Petra Ćetković koja je bila očevidac događaja.

"Dobro smo svi. Djecu su nam napali huligani Radničkog. Skinuli im dukserice sa natpisom 'Delije'. Bila sam srećom na licu mjesta i odreagovala. Tražila sam dodatno obezbjeđenje za večeras i ujutro", kazala je Ćetković u izjavi za "Vijesti".

Osim škole "Ivo Visin" iz Prčnja, u Kragujevcu su na ekskurziji su i učenici OŠ "Branko Brinić" iz Radovića i Osnovne škole "Nikola Đurković" iz Radanovića. Ćetković je kazala da dječaci nisu dobili ozbiljnije povrede, ali su ih navijači Radničkog natjerali da skinu dukserice i udarili jednog dječaka.

"Ponosna sam na to što su naša djeca toliko dobro reagovala, što nijesu pravili probleme, nijesu se svađali", ispričala je Ćetković ranije za portal RTCG.

Ona je napomenula da je policija odmah reagovala i odbranila djecu te da su postupili maksimalno profesionalno. Đaci se vraćaju u Crnu Goru sjutra ujutro, kazala je.