Vatrogasci trče: Heroji u službi zajednice i sporta na Podgorica Millennium Run-u

Četvrto izdanje Podgorica Millennium Run, u organizaciji Multisport akademije Mayer, biće održano 9. i 10. novembra, pod sloganom „Podgorica trči“.

1537 pregleda0 komentar(a)
Foto: Multisport akademija Majer

Podgorica Millennium Run iz godine u godinu sve više opravdava status događaja koji u srce glavnog grada unosi novu, motivišuću energiju. Ova sportska manifestacija, u organizaciji Multisport akademije Mayer, nije samo trkačko nadmetanje. To je mjesto susreta različitih generacija, ali i platforma na kojoj se, osim zdravih stilova života, slave i sve one vrijednosti koje povezuju jednu zajednicu.

Poseban segment Millennium Run-a, koji možda i ponajbolje oslikava sinergiju sportske i humane misije događaja, jeste trka vatrogasaca. U pitanju je izazov u kojem fizička spremnost i sportski duh dobijaju novu dimenziju – onu koja slavi hrabrost, izdržljivost i predanost zajednici.

Naime, na pet kilometara dugoj ruti, hrabri pripadnici službi zaštite i spašavanja iz cijele Crne Gore pokazuju svoj nepokolebljivi sportski duh, prenoseći poruke motivacije, solidarnosti i nesebičnog zalaganja za dobrobit cjelokupnog društva.

Jedan od njih je i Stefan Prelević, podgorički vatrogasac i zaljubljenik u zdrave stilove života, koji je dva puta stao na startnu liniju i oba puta osvojio pobjednički tron. Prelević ne krije da ga na start privlače takmičarski duh i druženje sa kolegama, te ističe kako je Millennium Run sjajan način za dodatno umrežavanje i afirmaciju humanog poziva kojim se bavi.

„Za mene lično a vjerujem i za moje kolege, organizacija ovakvih događaja puno znači. Prije svega ovo je promocija naše profesije, ali i podizanje svijesti građana da postoje ljudi koji su tu u svakom trenutku za njih i da mogu da nam se uvijek obrate za bilo kakvu pomoć“, kaže Prelević.

S obzirom na to da je godinama u svijetu sporta, trkačka staza dobro mu je poznat teren. No ova na Millennium Run-u ima posebnu draž, naročito zbog činjenice da je vatrogasci prelaze u svojoj uniformi. To dodatno povećava izazov i simbolizuje teret odgovornosti koji preuzimaju u svakodnevnim službenim dužnostima.

foto: Multisport akademija Majer

„Podgorica Millennium Run je zaista lijepa priča, samim tim što se održava u našem gradu i što nam daje priliku dodatnog povezivanja kako sa kolegama iz drugih gradova, tako i sa zajednicom. Nadam se da kroz ovaj primjer na pravi način promovišemo vatrogasnu službu, istovremeno edukujući javnost o važnosti zdravih stilova života“, dodaje Prelević.

Smatra takođe da je ovo prilika i za ostale građane da pomjere svoje granice, izađu iz zone komfora i budu dio priče koja okuplja sve uzraste bez obzira na nivo fizičke spremnosti.

„Mislim da je veoma bitno da svi članovi društva, ma kojoj oblasti djelovanja pripadali, budu ujedinjeni kada su u pitanju ovakve manifestacije, jer kroz ovakve stvari na odličan način promovišemo i našu zemlju i šaljemo najbolju sliku iz prelijepe Podgorice“, poručuje Prelević.

Vjeruje da će se i ove godine biti sjajno interesovanje, te da će se ponovo u trci oprobati veliki broj vatrogasaca iz raznih krajeva Crne Gore,

„Nadam se velikom odazivu kolega koji će da pokažu kako vatrogasci i na ovaj način predstavljaju službu i ono sto mi zapravo jesmo. A mislim da imamo veoma značajno mjesto u zajednici u kojoj živimo. Što se tiče ostalih građana vjerujem da će i oni doći u velikom broju, jer ipak je naš narod poznat po tome da mnogo voli sport i zdrave stilove života“, zaključuje Prelević.

foto: Multisport akademija Majer

Podsjetimo četvrto izdanje Podgorica Millennium Run, u organizaciji Multisport akademije Mayer, biće održano 9. i 10. novembra, pod sloganom „Podgorica trči“. Ovaj događaj, u okviru kojeg će biti i održana trka vatrogasaca, okupiće učesnike iz Crne Gore, regiona i svijeta, šireći zajedništvo i sportski duh ulicama glavnog grada.

Događaj počinje 9. novembra, kada će najmlađi takmičari imati priliku da se oprobaju u besplatnoj Dječijoj trci prilagođenoj njihovom uzrastu – na distancama od 200 do 800 metara. Glavni takmičarski dan, 10. novembar, rezervisan je za iskusnije učesnike koji će se takmičiti u disciplinama na 5 km, 10 km, 21,1 km, kao i u čuvenom maratonu na 42,2 km.

Prijave za sve trke otvorene su do 1. novembra, a zainteresovani se mogu prijaviti na zvaničnoj stranici putem linka: https://www.podgorica.run/registracija

Svi detalji uključujući pravila učešća, kotizacije, raspored trka i informacije o nagradnom fondu dostupni su OVDJE.

(Multisport akademija Mayer)