Izložba Hane Konatar u podgoričkoj galeriji "Most"

Učenica petog razreda OŠ “Pavle Rovinski” predstaviće večeras svoj talenat

853 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Izložba slika mlade i talentovane Hane Konatar biće otvorena večeras u Podgorici, u galeriji “Most” u 19 časova. Konatar je odlična učenica petog razreda Osnovne škole “Pavle Rovinski” u Podgorici.

Talenat iskazuje kroz svoje viđenje svijeta, posebno kao poklonik slikarstva i poznavalac “visoke umjetnosti” u kojoj nalazi inspiraciju, zapisala je likovna umjetnica mr Slavica Mijović povodom ovog događaja.

“Uzimajući motive starih majstora, ona na svoj osoben način odaje poštovanje njihovim djelima koja istražuje, potvrđujući iznova svoj talenat. Motivi životinja, tipični za dječije radove, produhovljeni su, kao da žele da upute poruku, kao podsjećanje na problem ugroženosti i njih i njihovih staništa. U svom slikarskom radu veoma dobro se snalazi sa bojama, u crtežu je vrlo uspješna i ‘arhitektonski’ precizna, jer s lakoćom povlači poteze, bez obzira na motive... Zato je velika radost ‘učitelja slikarstva’ kada svojom ljubavlju prema umjetnosti inspirišemo najmlađe da stvaraju, da svoje djetinjstvo posvete radu i razvijanju talenta i, možda, postanu značajna slikarska imena”, zapisala je Mijović koja podučava Konatar slikarstvu.