Pješčić dostavio dokaze: Slali smo izvještaje Opštini, problem je predsjednika što zaposleni ne čitaju mejlove

Direktor Luke Bar demantovao tvrdnje Opštine Bar da im ovo preduzeće nije slalo izvještaje o kvalitetu vazduha Pješčić kaže da su izvještaji redovno slati nadležnom Sekretarijatu

37505 pregleda33 komentar(a)
Pješčić, Foto: Luka Bar

Direktor AD Luke Bar Ilija Pješčić demantovao je tvrdnje Opštine Bar da im ovo državno preduzeće nije dostavljalo izvještaje o mjerenju kvaliteta vazduha, što su prema Zakonu o životnoj sredini bili u obavezi da urade.

"Godišnji izještaji za 2022. i 2023. (kada su prema nalogu ekološke inspektorke vršena mjerenja kvaliteta ambijentalnog vazduha (PM10, Ni, Cd, Pb, As, Cu, Al, Fe i Zn) na granicama Luke Bar AD) su u skladu sa Zakonom o zaštiti vazduha dostavljani lokalnoj upravi i Agenciji za zaštitu životne sredine u roku do 31. marta za prethodnu godinu. Izvještaji prema Opštini Bar su dostavljani Sektertarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar, koje je nadležno za ovu oblast", rekao je Pješčić.

On je istakao da su mejlom dostavljani sekretarima Andru Drecunu i Milu Markoču.

"Godišnji izvještaj rezultata monitoringa kvaliteta vazduha za 2022. godinu kao i rezultati četiri pojedinačna mjerenja od po 14 dana mejlom dostavljeni 28. februara 2023. u 12:53:00 sekretaru Sektertarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar Andru Drecunu. Godišnji izvještaj rezultata monitoringa kvaliteta vazduha za 2023. godinu kao i rezultati četiri pojedinačna mjerenja od po 14 dana, je dostavljen mailom 8. februara 2024. godine u 09:45 sekretaru Sektertarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar Milu Markoču", naveo je Pješčić.

On je dostavio i dokaze, skrinšotove mejlova i dopisa.

FOTO: Ilija Pješčić
FOTO: Ilija Pješčić
FOTO: Ilija Pješčić
FOTO: Ilija Pješčić

Dodaje da je prilikom dostavljanja predmetnih izvještaja sa istima bila upoznata i ekološka inspektorka, jer je bila na mejling listi.

Pješčić poručuje da je problem predsjednika Opštine Dušana Raičevića to da li u ovoj lokalnom samoupravi zaposleni čitaju mejlove.

"Da li u Opštini Bar zaposleni čitaju dostavljenu dokumentaciju, mailove, poštu.... To je već sada problem predsjednika opštine. Ali nema potrebe da se služi neistinama da na bilo koji način stekao jeftine političke poene. Ponoviću da Luka Bar kontinuirano mjeri kvalitet ambijentalnog vazduha od kako je novi menadžment stupio na dužnost, od kraja 2021 godine. I svako mjerenje u konačnici dostavljamo Opštini Bar i Agenciji za zaštitu životne sredine", rekao je Pješčić.