Nova saradnja Masturbeatora i Wicked Rasa: Sve nastaje organski, bez ikakvih rokova, pritisaka

Masturbeator i Wicked Ras objavili su četiri zajedničke pjesme ove godine, a saradnja se tu neće završiti, siguran je Andrija Krivokapić koji za “Vijesti” priča i o svom samostalnom radu

1399 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Printscreen

Nakon pjesama “Take a Stand”, “Like Witches” i “Brzinom svjetlosti” crnogorski muzičari Masturbeator (Andrija Krivokapić) i Wicked Ras (Braco Subotić) nedavno su objavili još jedan zajednički singl i spot “Fill My Cup”, a vrlo je moguće da će do kraja godine objaviti još jednu.

To je u razgovoru za “Vijesti” nagovijestio Masturbeator, koji ističe da saradnja između njega i frontmena podgoričke rok grupe “Vrpca” traje duži niz godina, a pojasnio je i kako je nastala četvrta zajednička pjesma koju su objavili ove godine.

“Sve naše pjesme nastaju na sličan način, ja pošaljem Bracu dva-tri instrumentala koja pažljivo odaberem za njegov glas. On izabere jedan i odradi svoju magiju sa vokalima i pošalje mi nazad. Onda ja dalje radim na aranžmanima i ostalim tehnikalijama…”, opisuje on.

“Očigledno da imamo isti senzibilitet, jer uvijek sve dođe na svoje, jedan drugome se ne uplićemo u uloge. Kad god dobijem njegove snimljene vokale budem srećan jer se čovjek uklopi savršeno u muziku”, zaključuje Krivokapić, crnogorskoj publici poznat i kao Dvorska luda, član hip hop kolektiva Barska 100-ka.

Upitan kako je došlo do saradnje sa Subotićem, odnosno ko je bio inicijator i pokretač cijele ideje, muzičar kaže:

“Nije da nismo pominjali i u prošlim intervjuima, ali mi smo i veliki prijatelji i muzički saborci skoro 20 godina… ovo sve nastaje organski, bez ikakvih rokova, pritisaka. Dok god uživamo u procesu i onome što stvorimo biće još toga od nas dvojice. Možda još jedna do kraja ove godine… vidjećemo”.

Pored ove četiri zajedničke pjesme, Masturbeator je nedavno objavio i EP “Spontaneous Combustion”, pa komentariše kako je zadovoljan reakcijama slušalaca njegove muzike.

“’Spontaneous Combustion EP je pun isprženih sintova i teških distorzija i ritmova uz par pjesama koje su skoro cijele nastale of field recordingsa. Naslovna pjesma je iz 2008. a posljednja pjesma na izdanju je nastala 2019. godine. Zadovoljan sam pjesmama i zvukom. A par ljudi se uvijek javi i pošalje pozdrav i koju lijepu riječ i to je kul”, odgovara on.

U međuvremenu na Youtube platformi našao se i “Safety deposit box Beats” koji čine kako je sam opisao na društvenim mrežama, njegovi neiskorišćeni beatovi, pa Masturbeator pojašnjava zašto je sav taj materijal tek sada objavljen.

“Prve bitove sam napravio jos 2003. godine, i imam sačuvane sve projekte od tada pa do sada, osim skorijeg perioda (par godina stvaranja je propalo jer je hard disk ispržen). Broj bitova koje imam na kompjuteru je poveći. Mnoge sam puštao nekim reperima, neki su trebali biti iskorišćeni pa na kraju nisu itd”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

“Odlučio sam isprazniti svoj sef pun radova jer volim sve te radove, a više nema razloga da kupe prašinu, uvijek radim nove stvari i uvijek mogu napraviti još bitova ako dođe do bilo kakve saradnje. Neki od bitova sa ove kompilacije su iz 2006. godine. U bliskoj budućnosti objaviću vjerovatno sve te radove. Zato je VOL 1 u nazivu izdanja, a ako ko pita - stići će se makar do VOL 10”, dodaje on.

Iako je sve nabrojano prilično novog materijala za ljubitelje njegove muzike, Krivokapić ne planira da pravi pauzu.

“Očekujte moj novi album pod nazivom ‘POSTERITY’ krajem novembra ili početkom decembra ove godine. Pjesme su gotove odavno, samo još da se finalna selekcija zaključa i vizualni aspekat završi… I završavamo trenutno spot za moju i Shpirinu novu pjesmu ‘ANTISTATIK’. To je što je zasigurno zacrtano, a možda bude i kakva sitnica između do kraja godine”, nagovijestio je muzičar.