Pomjeranje granica sporta: Kazahstan domaćin Igara budućnosti 2026.

Igre Budućnosti su godišnji događaj u fidžitalnim sportovima (spoj e-sporta i sporta)

2352 pregleda0 komentar(a)
Na Igrama budućnosti takmičiće se sportisti i e-sportisti, Foto: SESCG

Kazahstan će biti domaćin Igara budućnosti koje će se održati u toj zemlji 2026. godine. To je objavila organizacija Phygital International. Izbor je uslijedio nakon konkurentnog procesa licitiranja, u kojem je Kazahstan istakao svoju spremnost za domaćinstvo zahvaljujući iskustvu u organizaciji međunarodnih turnira, savremenim sportskim objektima, te kombinaciji sporta, kulture i tehnoloških inovacija.

Igre Budućnosti su godišnji događaj u fidžitalnim sportovima (spoj e-sporta i sporta). Igre 2025. godine biće održane u UAE, a Kazahstan će preuzeti organizaciju 2026. godine, gdje će ugostiti hiljade vrhunskih sportista i e-sport takmičara iz multinacionalnih klubova.

Izvršni direktor Phygital Internationala Nis Hat izrazio je oduševljenje izborom Kazahstana i naglasio brz rast fidžitalne zajednice. Proces licitiranja za Igre 2027. godine je već u toku, a krajnji rok za prijave je 31. decembar 2024. godine.

Phygital International nadgleda organizaciju Igara budućnosti i promoviše fidžitalne sportove širom svijeta kroz mrežu koja obuhvata preko 80 zemalja. Događaj ima za cilj okupljanje učesnika različitih godina, polova i nacionalnosti, pomjerajući granice sporta u digitalnom dobu.