Kaznili 171 vozača

Akcija podgoričke Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije

2125 pregleda5 komentar(a)
Foto: podgorica.me

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada i Uprava policije, od početka septembra do sredine oktobra, kaznili su 171 vozača zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja u užem centru Podgorice, rečeno je “Vijestima” iz gradske administracije.

Odgovarajući na pitanje o iznosu naplaćenih kazni, iz Glavnog grada kažu da “trenutna visina kazne iznosi 60 eura, a koja se naplaćuje shodno izdatim nalozima Uprave za inspekcijske poslove”.

“Ali je u toku procedura izmjene propisa, te će nakon stupanja na snagu istih, novčane kazne ubrzo biti značajno uvećane”, pojasnili su.

Akcija “Stop saobraćajnoj nekulturi u centru Podgorice” počela je 3. septembra, a iz Glavnog grada su tada saopštili da je inicijativa pokrenuta kao odgovor na sve učestalije kršenje saobraćajnih propisa, koje ozbiljno narušava bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Iz Glavnog grada “Vijestima” su kazali da je Uprava za inspekcijske poslove zabilježila 67 slučajeva nepropisno parkiranih vozila koja su potom premještena.

“U periodu od 3. 9. do 11. 9. inspektori Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada napisali su ukupno 96 prekršajnih naloga. Od saobraćajnih policajaca Uprave policije napisano je 75 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje i zaustavljanje”, rekli su oni.

Podsjetili su da je akcijom posebna pažnja skrenuta na sporne ulice i bulevare u užem centru glavnog grada.

“... Bulevar Ivana Crnojevića, Bulevar Stanka Dragojevića, Bokeška ulica, Njegoševa ulica, Balšića ulica i druge, a postupano je i na svim ostalim lokacijama na teritoriji grada”, kazali su iz Glavnog grada.

Prema njihovim riječima, na pojavu nepropisnog parkiranja u Podgorici utiče više faktora.

“Uprava za inspekcijske poslove Glavnog grada i drugi nadležni organi nastoje da svojim djelovanjem taj problem bude sveden na minimum. U skladu sa tim, svakodnevno se sankcioniše preko 60 vozača nepropisno parkiranih vozila, a kroz saradnju sa drugim organima (Uprava policije i Komunalna policija) sprovode se brojne aktivnosti”, kazali su iz Glavnog grada.

Vjeruju da će akcija “Stop saobraćajnoj nekulturi u centru Podgorice” uticati na građane da se ne parkiraju i zaustavljaju nepropisno.

“Ali sve navedeno ne rješava u potpunosti ovu problematiku. Aktivnosti na suzbijanju nepropisnog parkiranja biće nastavljene i u narednom periodu u cilju elimisanja gužvi i otežavanja odvijanja saobraćaja u gradu”, zaključili su iz gradske administracije.