Pješčić: Pružili smo svu zaštitu zaposlenima, ne treba da upiremo prstom već da pokažemo da možemo da funkcionišemo

Dodao je da ni on ni Raičević nisu komptentni da iznose mišljenja o nečemu o čemu znaju samo kao laici

9294 pregleda6 komentar(a)
Foto: Luka Bar

Kao odgovoran menadžment, pružili smo svu moguću zaštitu našim zaposlenima, u vidu HTZ opreme, maski za disanje kojim je pokriveno cijelo lice sa aktivnim ugljenikom,jer bitno je da štite i od čestica i od izduvnih gasova u skladištu. Uložili smo značajnu sumu novca da čistimo manipulativni prostor ispred skladiŝta i na transportnom putu, čime smo značajno oborili vrijednosti čestica u ambijentalnom vazduhu u industrijskoj zoni, rekao je izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić.

On je predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću poručio da treba da se uozbilje i ne upiru prste jedni u druge, već da pokažu da mogu da funkcionišu kao zdrav sistem.

Pješčić tvrdi da nisu na pogrešnu mejl adresu slali izvještaje Opštini, te je dostavio fotografije na kojima se vidi da je na internetu dostupna i adresa sekretarijat.ksp@bar.me.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot
FOTO: Printscreen

"U prilogu fotografije sa interneta, na kojima su mejl adrese, između kojih i dalje egzistira adresa na koju smo slali dopis u februaru ove godine. Ne želim da ulazim u detalje kada ste vi promjenili adresu, kada ste informaciju o promjenjenoj adresi stavili na sajt, zašto ste promjenili adresu, a niste obavjestili pravna i fizička lica koja komuniciraju sa vama... Međutim, prvo mjerenje za cijelu 2022. godinu je poslato na mejl Vašeg sekretara sekretarijata, Andra Drecuna, koji je bio čak zapošljen u Luci Bar kao šef kabineta izvršnog direktora, pa savjetnik direktora Operative (gdje se inače rade manipulacije sa koncentratom olova već 15 godina, a koncentrat bakra od 2019. kada je on bio savjetnik). Stoga dajte da se ne pravimo englezi", poručio je Pješčić Opštini.

On je podsjetio Raičevića kad je sa partijskim drugovima prije godinu dana dizao paniku da će Bar da odleti u vazduh jer se rade manipulacije sa đubrivom za biljke, a nikome se ništa nije desilo.

"Što se tiče pitanja parameta olova, bakra i ostalih čestica, sada svi smo postali i laboranti, i ekolozi, i specijalisti doktori koji znaju kako se sve to liječi. Luka Bar se već godinu i po bavi ovom problematikom, i kao što je ekološka inspektorka rekla u tv emisiji, uspijeli smo da snizimo na prihvaljive parametre stanje čestica u 2024. godini u industrijskoj zoni", naveo je Pješčić.

Dodao je da ni on ni Raičević nisu komptentni da iznose mišljenja o nečemu o čemu znaju samo kao laici.

"Oslanjam se na svoj tim kolega, na kolege iz ekološke inspekcije, iz Agencije za zastitu životne sredine i Instituta za javno zdravlje. Luka Bar postoji zbog naših građana, zbog ekonomije i privrede Crne Gore, i nebitno ko je na čelu Luke Bar, ona radi kao zdrav kompleksan sistem sa ljudima iz struke, koji su sačuvali da se ta kompanija ne ugasi nakon sto ste je podjelili i rasparčali", rekao je Pješčić.

Dodao je da ne želi više da se obraća na ovu temu jer od dosta posla ne može da se bavi "politikanstvom ni sa kim od lokalnih kvazi političara".

"Naša vrata su Vam širom otvorena, i smatram Vas i dalje prijateljem Luke Bar, što ste i pokazali sa prihvatanjem da se na dnevni red skupštine uvrsti da se Luka Bar oslobodi poreza za 2025. godinu zbog posljedica nesreće koju smo imali u julu usled udara orkanskog vjetra snage preko 200 kilometara na sat, udara koji hidrometereološki zavod Crne Gore nije zabilježio nikada u Baru".