Menadžment RTCG: Nova presuda ne proizvodi pravno dejstvo

"Naime, Sud je poništio raniju Odluku broj 01-3576 od 01.06.2023 godine kojom je Boris Raonić imenovan za generalnog direktora. Pošto je u međuvremenu Raonić podnio ostavku na mjesto generalnog direktora, ova odluka Suda ne proizvodi pravno dejstvo i nije na snazi još od jula 2024. godine kada je Savjet RTCG imenovao VD generalnog direktora RTCG"

5648 pregleda5 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović

Povodom medijskih navoda o navodnom novom nezakonitom imenovanju generalnog direktora RTCG Borisa Raonića, obavještavamo javnost da se radi o postupku i presudi koja više ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo, saopšteno je danas iz Menadžmenta Radio televizije Crne Gore (RTCG).

"Naime, Sud je poništio raniju Odluku broj 01-3576 od 01.06.2023 godine kojom je Boris Raonić imenovan za generalnog direktora. Pošto je u međuvremenu Raonić podnio ostavku na mjesto generalnog direktora, ova odluka Suda ne proizvodi pravno dejstvo i nije na snazi još od jula 2024. godine kada je Savjet RTCG imenovao VD generalnog direktora RTCG. Nakon toga je po novom Zakonu o javnom medijskom servisu ponovo raspisan konkurs na kojem je izabran Boris Raonić za generalnog direktora. Pojedini mediji su danas krajnje neprofesionalno plasirali inforamciju u kojoj sugerišu javnosti da se 'nova presuda' odnosi na poslednje imenovanje Raonića, iako i oni sami tek u zadnjoj rečenici to negiraju", piše u saopštenju Menadžmenta RTCG.