Mornar čeka Borac, Pavićević nema dilemu: Moramo da branimo domaći teren

Barani u 5. kolu AdmiralBet ABA lige jure prvu pobjedu (subota od 17 sati)

2433 pregleda2 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Iza košarkaša Mornara su četiri utakmice u kojima nije bilo realno da dođu do prve pobjede u AdmiralBet ABA lige, a sada je pred njima utakmica u kojoj moraju da osjete pritisak - odjednom je trijumf postao imperativ.

Barani u 5. kolu (subota od 17 sati) dočekuju Borac i vjeruju da je došao trenutak da prekinu negativnu seriju u kojoj su gubili od Budućnost Volija, Crvene zvezde, Cedevita Olimpije i Mege.

Čačani poslije četiri runde imaju skor 1-3.

„Ne možemo da dijelimo timove na lakše i teže u ABA ligi. Izuzimajući možda te četiri ekipe iz vrha koje odskaču kvalitetom, svi ostali su podjednako dobri. Iza nas su četiri teška meča, a ovaj protiv Borca znači puno i nama i njima jer je ulog u svakoj narednoj utakmici veliki”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Budućnost i Cedevita Olimpija su lako osvojile „Topolicu”.

„Moramo da počnemo da branimo domaći teren. Više ne možemo da se vadimo na priču da smo kasno počeli s pripremama, jer smo već mjesec na okupu i treba da krenemo da pokazujemo kvalitet koji posjedujemo. Nadam se da je došao trenutak da to i uradimo, iako je Borac dobar i iskusan tim. Nikog ne smijemo da potcijenimo u ovoj ligi, ali ni da precijenimo”, istakao je Pavićević.

Standings provided by Sofascore