Konju noge vezane lancima, NVO traži da institucije "rade svoj posao"

"Ovo što svakodnevno gledamo je bruka za Crnu Goru", kažu iz nevladine organizacije

1874 pregleda4 komentar(a)
Foto: Prijatelji životinja Podgorica/Screenshot

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica objavila je snimak konja kome su noge vezane lancima. Uputili su apel institucijama da "rade svoj posao".

"Snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama, na kome se jasno vidi konj kome su noge vezane lancima, ne može a da nas ne natjera da se zapitamo da li u Crnoj Gori postoje institucije i ljudi čiji je posao sprovođenje Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja. Da, postoje, svi zaposleni tamo uredno primaju svoje lične dohotke iz budžeta građana, a da li rade svoj posao? Naravno da ne", saopštio je direktor te NVO Dragoje Vlahović.

Ukazuje da je snimak nastao u glavnom gradu.

"Ne negdje u ruralnom području, gdje gore pomenuti i ne zalaze, već tu, nadomak njihovih kancelarija. I šta sad? Mi treba da vas opominjemo šta vam je posao, a vi da sa osmijehom na licu čitate naša saopštenja i tako do unedogled. Takva je vaša dosadašnja praksa, a rezultati su vidljivi na svakom koraku. Za sam kraj, hajde da vas još jednom, onako ljudski, zamolimo da radite svoj posao, jer ovo što svakodnevno gledamo je bruka za Crnu Goru, a ni vama ne služi na čast. Pogotovu zbog činjenice da se ovo dešava u Podgorici, dakle ne u Gornjoj Morači, Tušini, Čevu i sličnim mjestima, koja vaš vidokrug ne obuhvata", rekao je Vlahović.