Završeno više projekata u Mojkovcu, u planu novi

U mojkovačkoj opštini veći broj aktivnosti na unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture

1405 pregleda7 komentar(a)
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović

Na području mojkovačke opštine predstoji ili je završeno više projekata koji treba da dovedu do značajnog unaprjeđenja saobraćajne infrastrukture.

To tvrdi za predsjednik Skupštine opštine (SO) Marko Janketić.

Kako je kazao “Vijestima”, asfaltiran je put Uroševina-Lepenac dužine 2,7 kilometara i Prepran-Štitarica dužine 1,7 kilometara.

“Poboljšanjem putne infrastrukture omogućili smo lakše funkcionisanje i doprinijeli kvalitetnijem životu naših građana. Doprinosimo kako razvoju poljoprivrede tako i razvoju turizma u mjesnim zajednicama Lepenac,Tutiće,Štitarica i Podbišće. Završeno je asfaltiranje 14 kilometara puta od Štitarice do crkve Svetog Vasilija Ostroškog-Ružica na Sinjajevini, čime smo otvorili tu najprostraniju planinu u Crnoj Gori za intenzivniji razvoj stočarstva i učinili je dostupnom sve brojnijim turistima”, kaže Janketić.

Marko Janketićfoto: Privatna arhiva

Prema njegovim riječima, decenijama prethodne vlasti nisu imali sluha za probleme mještana, pa se i dugo čekalo na te projekte. Unaprjeđenje putne infrastrukture je, kako objašnjava, preduslov opstanka i razvoja mojkovačke opštine.

Radi se, tvrdi Janketić, intenzivno i na projektima koji su vezani za buduće mojkovačko skijalište.

“Raspisani su tenderi za izgradnju mosta na Tari na dionici puta Mojkovac-Lubnice, izgradnju dionice puta od mjesta Vrioci do Žarskog, a takođe i tender za izgradnju parkinga, skijašnice i restorana za potrebe mojkovačkog skijališta u iznosu preko osam miliona eura”, kaže on.

Time će, objašnjava Janketić, “biti napravljen ključni iskorak ka realizaciji projekta skijališta na Bjelasici koje je od strateškog interesa za opštinu Mojkovac”.