Pokvario se mikrofon, Tramp se skoro 20 minuta ćuteći šetkao po bini: "Neću platiti račun glupoj kompaniji"

Na ekranima su bile poruke "Tehničke teškoće" i "Komplikovano je"

7063 pregleda0 komentar(a)
Tramp okrenut leđima publici, Foto: Reuters

Donald Tramp je u petak uveče skoro 20 minuta ćuteći šetkao po bini tokom mitinga u Detroitu jer mu se pokvario mikrofon.

Republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) počeo je jednu od svojih omiljenih tema, carine, razglas je utihnuo, a on je uzalud prstom kuckao mikrofon.

Njegove pristalice su uzvikivale "SAD!" i "Mi volimo Trampa!", a Tramp je bez mikrofona samo šetkao po bini. Izgledao je iznervirano, povremeno okrenut leđima publici.

To je drugi put za nedjelju dana da se prekida njegov miting. Prethodni put, u ponedjeljak, prekinut je govor Trampa i emitovana je muzika dok se medicinska pomoć ukazivala nekolicini ljudi u publici jer je u sali bilo zagušljivo i vruće.

Ovog puta je izgledalo da Tramp nema šta da učini, stojao je ćutke, a na ekranima su bile poruke "Tehničke teškoće" i "Komplikovano je".

Tramp se bavi tehnikom svojih skupova, često komentarišući mikrofone i telepromptere. U petak su se voditelji emisije "Fox and Friends" šalili da Tramp voli da podešava osvjetljenje kada ga snimaju za intervjue.

Trampovi pomoćnici koji pažljivo pripremaju i zastave koje ukrašavaju njegove bine, putuju s više rezervnih mikrofona, a nejasno je zašto u petak nisu mogli da mu dodaju jedan.

Trampovu nevolju s mikrofonom kampanja njegove rivalke na izborima 5. novembra, potpredsjednice SAD Kamale Haris, prokomentarisala je video-snimkom nervoznog Trampa uz tekst da on, kao 78-godišnjak možda nema energije da ponovo bude predsjednik. Na platformi X je objavljeno: "Iscrpljeni Tramp nespretno hoda u krug po bini pošto mu mikrofon ne radi".

Kako se odlaganje produžavalo, publika je sve jače navijala i skandirala.

Konačno, poslije skoro 20 minuta, pomoćnik je Trampu donio mikrofon koji je radio.

"Neću platiti račun ovoj glupoj kompaniji", rekao je najprije. "Neću platiti račun, a onda će se pričati da Tramp nije platio po ugovoru".