Reakcija Junajteda: Garnaćo i Hojlund zaslužni za preokret

„Crveni đavoli” savladali Brentford

3894 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Prvo poluvrijeme nije obećavalo, publiku na „Old trafordu” je dodatno uzdrmao gol Brentforda u sudijskoj nadoknadi, ali u nastavku je viđena reakcija koja može da ohrabri Erika ten Haga.

Mančester junajted je slavio poslije preokreta - 2:1, za tek treću pobjedu u osam kola Premijer lige.

Za nju su najzaslužniji strijelci Alehandro Garnaćo i Rasmus Hojlund, ali i Bruno Fenandeš i Markus Rašford čije su maestralne asistencije odradile praktično pola posla...

Junajted je u nastavku stvorio dovoljno šansi da dođe do trijumfa, moglo je da bude i ubjedljivije, ali za Ten Haga je najvažnije da su stigla tri boda - to je, uostalom, jedino i moglo da smiri strasti unutar i oko kluba nakon šokantnog odlaska ser Aleksa Fergusona.

Preokret je viđen i u Londonu u duelu Fulama i Aston Vile.

„Kotidžersi” su poveli preko Raula Himenesa, a laganu pobjedu „lavovima” (3:1) donijeli su Morgan Rodžers, Oli Votkins i Isa Diop (autogol).

Sautemptonu je bilo malo i 2:0 na „Sent Meriju” protiv Lestera (završeno je 2:3), pa je ostao jedna od četiri ekipe bez pobjede - uz Vulverhempton, Ipsvič (izgubio je kod kuće od Evertona 2:0) i Kristal Palas.

„Mali derbi” je odigran na sjeveru zemlje - Brajton je u gostima bio bolji od Njukasla 1:0, a presudio je pogodak Danija Velbeka u 35. minutu.

Standings provided by Sofascore