UP: Podmetnut požar na vozilu "Porsche Cayenne", proširio se na "Audi A4"

"Sa događajem je upoznat tužilac ODT u Kotoru, koji je ovlastio policijske službenike da u prisustvu vještaka za PEH izvrše uviđaj na licu mjesta"

12701 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) saopštila je danas da je u Budvi podmetnut požar na vozilu marke "Porsche Cayenne" u vlasništvu N.P.

U saopštenju se navodi da je dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti (OB) Budva prijavljeno 17. oktobra u 3.45 časova da je u ulici XIV bb, na parkingu ispred jednog stambenog objekta, došlo do požara na vozilu marke "Porsche Cayenne" vlasništvo N.P., a kojom prilikom se požar prosirio na vozilo marke "Audi A4", vlasništvo S.F, angažovanog na poslovima obezbjeđenja N.J.

"Sa događajem je upoznat tužilac ODT u Kotoru, koji je ovlastio policijske službenike da u prisustvu vještaka za PEH izvrše uviđaj na licu mjesta. Naglašavamo da je utvrđeno da je došlo do podmetanja požara na vozilu marke Porsche Cayenne (vlasništvo N.P.), te da je usljed širenja vatre plamen zahvatio i drugo vozilo, pomenuti Audi A4 (vlasništvo S.F.) koje je bilo parkirano u njegovoj neposrednoj blizini, te je tužilac kvalifikovao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Prema za sada dostupnim podacima, predmet podmetanja požara bilo je vozilo marke Porsche Cayenne vlasništvo N.P.", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je ovom prilikom nastala materijalna šteta, a da povrijeđenih nije bilo.

"Policijski službenici OB Budva preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovoga događaja", zaključuje se u saopštenju.