Sve moderniji: Cegeri umjesto torbe ili pored nje

Cegeri su već postali modni detalj u mnogim situacijama i sve više žena ih koristi kao dodatak svojim modnim kombinacijama

14732 pregleda4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

U poslednje vreme se na ulici sve se češće srijeću devojke i žene koje ceger nose umjesto klasičnih torbi. Lagani, neutralnih boja, sa interesantnim motivima, predstavljaju pravi izbor za žene koje su praktične, a istovremeno teže da aksesoarima izraze svoju ličnost.

Cegeri su već postali modni detalj u mnogim situacijama i sve više žena ih koristi kao dodatak svom outfitu. Odabir cegera s originalnim i trendi dizajnom može da privuče pažnju i pokaže vaš stav i prema modi i prema društvu.

foto: Pinterest

Cegeri s interesantnim uzorcima, citatima ili motivima mogu dati poseban šarm vašem izgledu.

Umjesto klasične torbe, možete nositi ceger kao suptilan, ali zanimljiv detalj. Samo stavite sve što vam je potrebno u ceger i nosite ga preko ramena.

foto: Vijesti

Postoji nekoliko razloga zašto je dobra ideja nositi ceger:

Ekološki prihvatljivo: Cegeri su jedan od najekološki prihvatljivijih načina nošenja namirnica ili predmeta. Umjesto korištenja jednokratnih plastičnih kesa koje zagađuju okolinu možete koristiti ceger koji se može koristiti iznova i iznova. Time smanjujete potrošnju plastičnih kesa i doprinosite očuvanju prirode.

foto: Pinterest

Praktično: Cegeri su vrlo praktični za nošenje namirnica, knjiga, odjeće ili drugih predmeta. Imaju dovoljno prostora da smjestite sve što vam je potrebno i mogu biti puno izdržljiviji od plastičnih kesa.

Stilski dodatak: Kao što smo već pomenuli, cegeri mogu biti sjajan modni dodatak. Izbor cegera s interesantnim dizajnom ili bojom može dodati stilsku notu vašem izgledu. Takođe, nošenje cegera može da pokaže svijetu da vam je važno očuvanje okoline.

Promovisanje svjesnosti: Nošenjem cegera možete doprinijeti podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoline i smanjenju upotrebe plastike. Možda vaš primjer može da podstakne druge da slijede isti put.

Ekološka torba

Dobra stvar kod cegera jeste što su od prirodnih materijala i često biorazgradivi, što znači da ne predstavljaju prijetnju po okolinu kao plastične kese. Na kraju, plastične kese su i počele da se naplaćuju (s tendencijom da se potpuno izbace iz upotrebe) kako bi se manje koristile.

foto: Pinterest

Na kraju, ako ceger nije vaš modni izbor, svakako ga možete staviti u omiljenu torbu i upotrijebiti umjesto plastične kese. Izgledaćete bolje.