Kraljevska klasa - Modrić poslao Puškaša u istoriju, pa još jednom maestralnom asistencijom donio pobjedu Realu

Genije iz Hrvatske postao najstariji igrač koji je u zvaničnom meču nosio dres giganta iz Madrida - ušao u 63. i tri minuta kasnije namjestio gol Vinisijusu za pobjedu nad Seltom (2:1)

7859 pregleda0 komentar(a)
Modrić i Vinisijus slave nakon akcije kojom su srušili Seltu, Foto: Reuters

Mnogo je fudbalskih veličina koje su nosile bijeli kraljevski dres, ali niko toliko dugo i sa toliko uspjeha kao veliki Luka Modrić...

Maestro iz Hrvatske večeras je sa 39 godina i 40 dana postao najstariji igrač koji je zaigrao za Real Madrid u zvaničnom meču, a rekord za pamćenje obilježio je i asistncijom kojom su "merengesi" srušili Seltu u gostima (2:1).

Mučio se Real na "Balaidosu" u meču 10. kola La lige, nakon nešto više od sat semafor je pokazivao 1:1, a onda je u 63. na teren kročio genije iz Zadra...

U tom trenutku na vječnoj listi nastarijih igrača koji su igrali za Real preskočio je jednu od najvećih fudbalskih legendi Ferenca Puškaša, a samo tri minuta kasnije perfektnom asistencijom otvorio odbranu Selte nakon čega je Vinisijus Žunior donio pobjedu šampionu Španije.

Sjajan učinak ove sezone ima i brazilski majstor, pošto je tokom premijernih 10 rundi postigao pet golova i upisao šest asistencija.

Real je u Galiciji vodio nakon super gola Kilijana Mbapea, da bi nakon odlične akcije Selta izjednačila preko Viliota Svedberga...

Moglo je to da bude novo komplikovano veče za ekipu Karla Anćelotija, i to pred "El klasiko" sa Barselonom, ali kada je potrebna "magija" tu je uglavnom Luka Modrić.

Standings provided by Sofascore