Mlađi Czju padao četiri puta, Murtazalijev odbranio titulu u Orlandu

Bahram Murtazalijev nokautirao Tima Czjua i odbrano IBF titulu prvaka svijeta u supervelteru

6718 pregleda1 komentar(a)
Murtazalijev je deklasirao dvije godine mlađeg Tima Czjua, Foto: Screenshot/Youtube

Ruski bokser Bahram Murtazalijev nokautirao je Tima Czjua i odbrano IBF titulu prvaka svijeta u supervelteru. Meč u Orlandu prekinut je u trećoj rundi, a sin proslavljenog apsolutnog šampiona, Koste Czjua, bio je četiri puta u nokdaunu.

Meč je počeo obostrano otvoreno, ali je osam centimetara viši 31-godišnji Murtazalijev tu imao prednsot i prednjim direktom je kažnjavao australijskog boksera zbog promašene taktike.

Već u drugoj rundi Murtazalijev je tri puta bacao Czjua, koji je ustajao i nastavljao sa direktnom borbom, nadajući se da će jednim udarcem srušiti rivala, ali ga je gong spasio nokauta.

U trećoj rundi, Czju je odlično ušao u borbu, pritisnuo je Murtazalijeva u ugao ringa, ali je neoprezno primio razorni lijevi kroše. Ustao je i probao i dalje, ali su iz njegovog ugla ubacili peškir.

Murtazalijev je aalvio u svih 23 borbe, 17 nokautom, dok je Czju doživio drugi poraz, nakon prethodnih 20 pobjeda.

“Ne mogu vjerovati koliko mi je bilo loše. Moje iskustvo kaže da mu svi moji savjeti nisu nimalo pomogli. Sakriću svoj ego i misliću ne o sebi, nego o njemu”, rekao je Kosta Czju, koji je bio u uglu sina tek drugi put, a prvi nakon debitantske borbe Timofeja - Tima Czjua.