Derbi u "Morači", Žakelj i Rajt poručuju: Učinićemo sve da uz pomoć navijača savladamo Zvezdu

Budućnost Voli sjutra (19) dočekuje Crvenu zvezdu u utakmici petog kola AdmiralBet ABA lige

13917 pregleda4 komentar(a)
Mekinli Rajt, Foto: Igokea/Marija Vuruna
20.10.2024. 15:06h

Sve je spremno za veliki derbi - košarkaši Budućnost Volija sjutra (19) dočekuju Crvenu zvezdu u meču petog kola AdmiralBet ABA lige.

"Plavi" su u odličnom ritmu, vezali su četiri pobjede u svim takmičenjima, u regionalnoj ligi su bez poraza i imaju dva trijumfa više od sjutrašnjeg protivnika, kojeg su u posljednjem meču, odigranom početkom februara, ubjedljivo savladali na domaćem terenu.

Crnogorski šampion će sigurno biti motivisan, eventualnom pobjedom bi nastavio dobru seriju, ali i poslao jasnu poruku rivalima u AdmiralBet ABA ligi.

"Dolazi nam ekipa iz Evrolige i prva stvar koju treba naglasiti je da sigurno moramo biti veoma motivisani. Druga stvar, ja mislim da će Zvezda doći spremna - jesu imali težak raspored, duplo kolo protiv Fenerbahčea i Barselone, ali oni svakako žele da budu u vrhu ABA lige i igraće na pobjedu. Međutim, to važi i za nas, mi moramo naći način da njihove dobre strane eliminišemo i da iskoristimo stvari u kojima smo mi dobri", rekao je u najavi meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Andrej Žakeljfoto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

"Morača" će biti puna, Budućnost će imati veliku podršku sa tribina.

"Radi se sigurno o teškom protivniku, biće sigurno fizički veoma zahtjevan meč ali ćemo učiniti sve da uz pomoć naših sjajnih navijača izvučemo pozitivan rezultat", poručio je Žakelj.

Veliku podršku navijača očekuje i Mekinli Rajt.

"Moja očekivanja za utakmicu su da u dvorani bude veoma glasno, sa dosta navijanja od strane naših navijača sa kojima želimo da proslavimo pobjedu. Moramo izaći na teren, igrati izuzetno čvrsto jer nas očekuje fizički jako zahtjevna utakmica. Samo tako možemo doći do pobjede", rekao je Rajt.

Američki plej ističe da će odbrana igrati glavnu ulogu.

"Ključna stvar će biti defanziva. Ukoliko zaustavimo njihova najjača 'oružja', možemo očekivati dobar ishod po nas. Moramo ih natjerati da dosta trče kako bi došli do svojih šuteva ili kako bi nas zaustavili. Defanziva i trčanje vode ka velikoj potrošnji. Oni su sigurno dobar tim, evroligaški tim koji ima dosta iskustva i igrača koji su sada veterani, ali mi smo spremni za izazov. Veoma smo uzbuđeni, jedva čekamo utakmicu i želimo da ponovimo pobjedu iz prošle sezone. Svi u Moraču", poruka je Mekinlija Rajta.

Standings provided by Sofascore