Sferopulos: Moramo da budemo spremni da odgovorimo na energiju Budućnosti

Budućnost Voli i Crvena zvezda sjutra (19) u "Morači" igraju derbi 5. kola AdmiralBet ABA lige

5187 pregleda1 komentar(a)
Rokas Gedraitis, Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Za razliku od Evrolige, gdje su u petak, u 4. kolu pretrpjeli prvi poraz, košarkaši Crvene zvezde su u AdmiralBet ABA ligi dva puta poraženi, oba puta u gostima - od Dubaija i Splita.

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja dolazi u Podgoricu, gdje će sjutra (19), u petom kolu igrati protiv Budućnost Volija. Crnogorski šampion je lider AdmiralBet ABA lige i bez poraza je u ovom takmičenju.

„Igramo protiv tima koji je do sada neporažen u ABA ligi. Ta činjenica pokazuje njihov kvalitet uz dobru košarku koju igraju. Mi zato moramo da budemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju i da odigramo vrlo pametnu utakmicu“ rekao je u najavi utakmice trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos.

Rokas Gedraitis poručuje da će "crveno-bijeli" sjutra morati da odigraju dobro, ako žele da pobijede.

„Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, igraju na domaćem terenu, i na startu ove sezone igraju jako dobro o čemu govori i rezultat, bez poraza su. Očekuje nas težak posao, igraju izuzetno agresivno sa puno energije, imaće svoje navijače iza sebe. Međutim, mi želimo pobjedu, ali ćemo morati da odigramo dobru utakmicu, da se pridržavamo dogovora iz svlačionice, da uvedemo meč u naš ritam“ rekao je Rokas Gedraitis.

Standings provided by Sofascore