Italijani o Adžićevom debiju: Bljeskovi ogromnog talenta

„Od najboljeg perioda karijere Stevana Jovetića u crnogorskom fudbalu nije igrao takav biser. A sigurno niko u Juveu ne bi imao ništa protiv da Adžić postane novi Jo-Jo”, kaže novinar „Gazeta delo sporta” Franćesko Kalvi

24612 pregleda18 komentar(a)
Foto: Juventus FC

Vasilije Adžić se predstavio italijanskoj javnosti koja je željno iščekivala da na djelu vidi momka kojeg je Juventus odavno kaparisao, a onda i ljetos potpisao ugovor za obeštećenje koje će, kako se nagađa, porasti i do pet miliona eura.

Nije svakodnevica da tako veliki klub za maloljetnjog fudbalera, pogotovo iz lige kakva je crnogorska, odvoji toliko novca, ali Juve je u Adžiću prepoznao pravog igrača koji uz Tijaga Motu u Torinu ima mnogo prostora da postane bitna karika.

Na debi Adžića u dresu „stare dame” se čekalo sve do subote i duela sa Lacijom, mada je utisak da bi do toga došlo mnog ranije da bivšeg asa Budućnosti nisu poremetile povrete. Zbog njih, naravno, naravno, nije još ni debitovao za seniorsku reprezentaciju, iako je mu je bila namijenjena ozbiljna uloga u mečevima B Lige nacija...

Adžić je u trijumfu nad Lacijom (1:0, presudio je autogol Marija Hile) dobio dvadesetak minuta i zadovoljio apetite navijača Juvea, trenera Mote, medija...

„Na debiju su viđeni bljeskovi ogromnog talenta koji posjeduje. Juve dobro zna šta je dobio sa Adžićem”, napisao je „Tutosport”, torinski list naklonjen „bjankonerima”.

„Gazeta delo sport” je do sada više puta tumačila Adžića, njegov fudbalski put i nesporni talenat, pa je u susret debiju novinar Franćesko Kalvi u video analizi koja je trajala skoro dva minuta istakao da su Vasilijevi kvaliteti nešto između onoga „što imaju Kevin de Brujne i Stevan Jovetić”.

„Novi De Brujne igra u Juveu i rođen je 58 dana prije nego je Italija 2006. osvojila titulu prvaka svijeta. Možda su ovakva poređenja na početku karijere hazarderska, ali svi koji prate evropski fudbal tvrde da Juventusov 20-godišnjak ima sve preduslove da uradi velike stvari”, počeo je Kalvi koji ističe:

„Od najboljeg momenta karijere Stevana Jovetića u crnogorskom fudbalu nije igrao takav biser. A sigurno niko u Juveu ne bi imao ništa protiv da Adžić postane novi Jo-Jo”.

Adžić je primjer modernog veznog fudbalera, ističe Kalvi:

„Fizički je jak, visok je 185 centimetara, tehnički izuzetan i ima odličnu viziju igre - sve to ga profiliše kao idealnog „srednjaka” u glavi Tijaga Mote. Karakteriše ga i sjajan karakter, pa je i u vremenu kada je bio prvotimac Budućnosti igrao sa mnogo motiva i uspjeha za mlađe generacijenastupao za U19 reprezentaciju. I nije imao dilemu gdje želi da igra, pa je u decembru 2023. kada mu je Budućnost predočila ponude, jasno poručio - kada napunim 18 godina želim da igram u Juventusu”, rekao je Kalvi.

Adžić je poslije debija dao intervju na terenu za Skaj i nije krio zadovoljstvo što je konačno osjetio šta znači nositi dres „stare dame” u zvaničnim mečevima:

"San je igrati za Juventus. Tako nešto nisam mogao ni da zamislim kao dijete. Roditelji su mi bili na stadionu i kada sam ulazio vidio sam ih u suzama. Bilo je jako emotivno", rekao je Adžić i zaključio:

"Na kraju je važno da smo osvojili tri boda".