Klupski rekord Sitija, Stouns heroj protiv "vukova"

Vulverhempton - Mančester siti 1:2

4807 pregleda0 komentar(a)
Stouns i Griliš, Foto: Reuters

Djelovalo je da će Mančester siti biti zaustavljen u 8. kolu Premijer lige, da će se sa gostovanja Vulverhemptonu vratiti sa samo jednim bodom, a onda se u 95. minutu ukazao Džon Stouns i glavom nakon kornera kompletirao preokret i "građanima" donio pobjedu.

Mančester siti je na kraju slavio 2:1, a engleski reprezentativac još jednom bio spasilac, nakon što je prije mjesec, golom u 98. minutu donio bod protiv Arsenala.

Aktuelni šampion Premijer lige je danas postavio novi klupski rekord - Siti nije poražen 31 utakmicu zaredom u domaćem takmičenju. Prethodni rekord datirao je iz 2018. godine, a i tada je menadžer "građana" bio Pep Gvardiola.

Sa druge strane "vukovi" su pretrpjeli peti poraz zaredom i imaju samo bod u ligi.

Domaćin je danas do vođstva stigao u sedmom minutu, kada je Semedo sa desne strane sjajno ubacio loptu, a sam na drugoj strani bio Larsen.

Nakon toga je Semedo mogao da duplira prednost, izašao je sam u kontri ispred Edersona, ali je nespretno reagovao, pa je zaustavljen.

Siti je prvu šansu imao preko Bernarda Silve, a do izjednačenja je stigao u 33. minutu - Gvardiol je sjajno šutirao sa oko 25 metara i postigao lijep gol.

U drugom poluvremenu potpuna inicijativa Sitija, Gvardiolina ekipa je napadala, a za trud nagrađena u petom minutu nadoknade, kada je Foden izveo korner, a Stouns zatresao mrežu.

Stounsov gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je arbitar, nakon provjere poručio da je sve bilo regularno, pa se Siti sa tri boda vraća u Mančester.

Standings provided by Sofascore