Kurtis Džons vratio "redse" na prvo mjesto, Liverpul slavio u derbiju

Liverpul - Čelsi 2:1

5619 pregleda0 komentar(a)
Džons proslavlja gol, Foto: Reuters

Mančester siti je kratko bio lider Premijer lige - nakon trijumfa "građana" nad Vulverhemptonom (2:1) stigao je odgovor sa "Enfild rouda", gdje je Liverpul u derbiju 8. kola savladao Čelsi (2:1) i vratio se na prvo mjesto na tabeli.

Heroj "redsa" je Kurtis Džons, koji je u prvom dijelu iznudio penal, a onda u drugom poluvremenu i postigao gol za sedmu pobjedu u sezoni.

Pobjednika su odlučile nijanse a Liverpul je do vođstva stigao u 29. minutu, kada je Salah pogodio iz penala. Prethodno je Kolvil loše reagovao i oborio Džonsa.

Nakon toga je Čelsi imao priliku preko Džeksona, koji je pogodio stativu, prijetio je i Palmer, ali se mreža "redsa" u prvom dijelu nije tresla.

U finišu prvog poluvremena bila je zanimljiva situacija u kaznenom prostoru Čelsija, kada je arbitar dosudio još jedan penal za Liverpul, ali je nakon konsultacija sa VAR sobom promijenio odluku.

Početak drugog poluvremena je bio furiozan - igrao se 48. minut, kada je Džekson pobjegao Van Dajku i izjednačio, da bi tri minuta kasnije Liverpul opet poveo. Ovog puta je Salah centrirao sa desne strane, Džons izbjegao ofsajd zamku i postavio konačan rezultat.

Madueke je sredinom drugog poluvremena pokušao da iznenadi Kelehera, ali je bio neprecizan, dok je u finišu meča na drugoj strani i Luis Dijas šutirao sa distance, a rezultat se nije promijenio.

Standings provided by Sofascore