Podgorica Millennium Run – sportski praznik grada u kojem je zadovoljstvo učestvovati

Podgorica se užurbano sprema za Millennium Run koji je zakazan za 9. i 10. novembar.

1934 pregleda0 komentar(a)
Foto: Podgorica Millennium Run

I ove godine stotine učesnika iz svih djelova Crne Gore, regiona, ali i svijeta očekuju trke na 5, 10, 21 i 42 km. I najmlađi će imati priliku da na distancama od 200 do 800 metara dobiju svoju medalju.

Iz Sekretarijata za sport Glavnog grada poručuju da je Podgorica Millennium Run postao pravi sportski praznik koji se iščekuje i ne propušta.

“Podgorica Millennium Run bez sumnje jedan je od najvažnijih sportsko-rekreativnih, pa i turističkih događaja, s obzirom na brojku učesnika iz inostranstva. Nekada smo podržavali Podgorički maraton, koji je posljednjih godina tražio modernizaciju i potpuni ribrending. Ono što smo za tri godine postigli podržavajući Podgorica Millennium run je iznad očekivanja, pomjerilo je granice apsolutno u organizacionom i svakom drugom smislu. Podgorica je postala grad u koji se zbog ovog događaja dolazi sa zadovoljstvom i kojem se sportisti, rekreativci, turisti vraćaju (pokazuju to i brojke), što je i bio jedan od ciljeva“, navode iz Sekretarijata za sport.

Multisport akademija Mayer dobila je povjerenje grada da i naredne četiri godine organizuje Podgorica Millennium Run.

„Raspisali smo Konkurs za organizatora manifestacije koja će Podgoricu prikazati u najljepšem svjetlu i u tom poznom jesenjem periodu, praktično na zalasku trkačke sezone. Triatlon klub Multisport akademija Mayer kao jedina prijavljena sportska organizacija na Konkursu, zadovoljio je sve kriterijume, a s obzirom na iskustvo iz prethodnih godina sa našeg Milenijuma, ali i dokazanu sposobnost kada je u pitanju organizacija sličnih događaja u Crnoj Gori (Kotor, Žabljak, Tivat..) i regionu (Hrvatska, Albanija...), sigurni smo da predajemo ključeve ove manifestacije u prave ruke. Ugovor sa Glavnim gradom potpisan je na četiri godine, a kontinuitet je izuzetno značajan i iz ugla Glavnog grada, ali i iz ugla organizatora koji na kvalitetan način može da postavi ciljeve za naredni period i kroz saradnju sa Glavnim gradom ih realizuje“, poručuju iz Sekretarijata za sport.

foto: Podgorica Millennium Run

Iz Sekretarijata su uvjereni da će naredne godine pokazati još veći potencijal omiljene podgoričke trke.

„Korak po korak - od masovnosti, kvaliteta trke, interesantnih staza, bogatog nagradnog fonda, samog pristupa učesnicima, pa do sve većeg broja turista...uvjereni smo da će se u narednim godinama Podgorica Millennium Run pozicionirati kao jedan od najljepših događaja ovakve vrste u regionu. Imamo visoke ciljeve i sigurni sam da ćemo u novembru 2027. (posljednja godina ovog ugovora) svi biti ponosni onim što smo uradili prvenstveno za promociju Glavnog grada“, smatraju u Sekretarijatu.

Prijave za Podgorica Millennium Run i dalje su u toku i pravo je vrijeme da rezervišete svoju startnu poziciju.

„Doživite Podgoricu i sve njene ljepote iz drugačije, trkačke perspektive. Uživajte u ovoj manifestaciji, prošetajte do Milenijuma, budite dio sportskog, ali i zabavnog programa, jedinstvenog festivala. Trke su namijenjene svim generacijama, od naših najmlađih, preko rekreativaca, koji su tu da bi upražnjavali zdrave stilove života, do onih koji 'pobjeđuju' vrijeme. Molba građanima da 9. i 10. novembra budu podrška svim učesnicima, kao i da budu strpljivi zbog zatvaranja saobraćaja. Sigurni smo da će i u tom dijelu Uprava policije odraditi kvalitetan posao i da neće biti primjedbi. Maraton je praznik grada, kao u evropskim i svjetskim metropolama i sigurni smo da Podgorica ovaj događaj može da doživi upravo na takav način“, zaključuju iz Sekretarijata za sport.

Medijski partneri ovogodišnjeg Millennium Run-a su RTCG, Vijesti, CdM, Gradska RTV Podgorica, Pobjeda, Antena M, Portal Analitika, Volim PG, Share Montenegro, Roditelji.me, DRS.

Registracije za Podgorica Millennium Run otvorene su do 1. novembra, a zainteresovani mogu da se prijave na zvaničnoj stranici putem linka www.podgorica.run/registracija.

Svi detalji uključujući pravila učešća, kotizacije, raspored trka i informacije o nagradnom fondu dostupni su OVDJE.

( Podgorica Millennium Run )