Ukrajinski zvaničnici: Rusija drugu noć zaredom napala Kijev dronovima, oštećeni objekti, ranjen civil

"Još jedna noć, još jedna briga", rekao je na Telegramu Sergej Popko, šef vojne administracije Kijeva. "Neprijatelj ne smanjuje intenzitet vazdušnih napada na Ukrajinu i Kijev"

4828 pregleda1 komentar(a)
Detalj iz Kijeva, Foto: Reuters

Rusija je drugu noć zaredom napala ukrajinski glavni grad Kijev sa nekoliko talasa dronova, oštetivši stambene zgrade i ranivši najmanje jednog civila, saopštili su u ponedjeljak ukrajinski zvaničnici.

Ukrajinska vojska saopštila je da je protivvazdušna odbrana oborila 59 od 116 ruskih dronova lansiranih preko noći. Vojska je izgubila trag za 45 dronova koji su vjerovatno pali na ukrajinsku teritoriju, navodi se.

"Još jedna noć, još jedna briga", rekao je na Telegramu Sergej Popko, šef vojne administracije Kijeva. "Neprijatelj ne smanjuje intenzitet vazdušnih napada na Ukrajinu i Kijev."

Vojska je saopštila da je nekoliko napada pogodilo civilnu infrastrukturu.

Uništeno je oko deset dronova koji su gađali Kijev u nekoliko talasa i iz različitih pravaca, rekao je Popko.

Iako nijedno oružje nije pogodilo cilj, ruševine koje su padale su povrijedile najmanje jednog čovjeka, dodao je.

Krhotine su pale na tri glavne četvrti Kijeva, oštetivši neke krovove i fasade nekoliko stambenih zgrada, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu.

Usljed napada oštećen je krov višespratne stambene zgrade, razbijeni su prozori, a jedan stan je djelimično uništen, saopštila je regionalna uprava Kijeva.

Napad je uslijedio nakon ruskih udara na Kijev i druge gradove u nedjelju u kojima je povrijeđeno 17 ljudi u gradu u centralnoj Ukrajini.

U Harkovu, istočnoj ukrajinskoj regiji na granici s Rusijom, najmanje 12 osoba je povrijeđeno tokom noći nakon što je Rusija lansirala navođene avio-bombe, objavila je nacionalna policija na Telegramu.

Oštećeno je nekoliko stambenih objekata, navodi se u saopštenju.