Euromost: Redžematović i Jasavić nisu zaustavile Rugovca u nelegalnoj gradnji i protivpravnom zauzimanju zemljišta

Iz Euromosta upozoravaju, da se veliki broj objekata gradi bez bilo kakve dokumentacije, posebno u zaštićenim područjima u opštini Plav, kao i u opštini Gusinje, da je to svima poznato u ovim lokalnim upravama, inspekcijama lokalnim i državnim, ali da do sada niko ništa nije preduzimao

9690 pregleda1 komentar(a)
Izgrađena autoperionica, Foto: Euromost

Sekretarka za inspekcijske poslove i komunalni nadzor u Opštini Plav Erzana Redžematović i inspektorka u toj opštini Dija Jasavić nisu reagovale, da bi zaustavile nelegalnu gradnju i protivpravno zauzimanje zemljišta od strane Ćaza Rugovca, saopšteno je iz nevladine organizacije (NVO) Euromost.

Iz te NVO su kazali da je iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Plav saopšteno da je po nalogu tog tužilaštva. plavska policija 15. oktobra ove godine, podnijela krivične prijave protiv E.R. i D.J. zbog osnovane sumnje da su kao službena lica, opštinske nadležne inspekcije, nevršenjem svoje službene dužnosti pribavili korist fizičkom licu i time izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, naveli su u saopštenju iz Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu.

Iz Euromosta navode da se radi o Redžematović i Jasavić.

Poručuju i da je Rugovac nakon njihove prijave, započeo nelegalnu gradnju autoperionice pored Plavskog jezera, nastavio da je gradi i otvorio je, što je kako su kazali i razlog da na osnovu krivične prijave Euromosta, ODT u Beranama podigne protiv njega, optužnice za izvršena dva krivična djela, "građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje" i "protivpravno zauzimanje zemljišta", o čemu ih je ovo tužilaštvo obavijestilo.

Dostavili su i obavještenje ODT Berane o podnijetim krivičnim prijavama.

foto: Euromost

Iz Euromosta upozoravaju, da se veliki broj objekata gradi bez bilo kakve dokumentacije, posebno u zaštićenim područjima u opštini Plav, kao i u opštini Gusinje, da je to svima poznato u ovim lokalnim upravama, inspekcijama lokalnim i državnim, ali da do sada niko ništa nije preduzimao.

Oni su pozvali, "sve državne institucije, posebno inspekcije da rade svoj posao, jer je nemoguće da se bez bilo kakve dokumentacije izgrade etno sela i hoteli u ove dvije opštine i da rade bez bilo kakve dozvole u zaštićenim područjima, a da sve to gledaju urbanističko građevinske, turističke, poreske i druge inspekcije i da ništa ne preduzimaju".

"Pozivamo i ODT u Bijelom Polju, da uzmu primjer kolega iz Plava i konačno počnu ispitivati zašto im ne reaguju inspekcije u ovoj opštini, jer se ne sjećamo da je ovo tužilaštvo poslednje dvije decenije podiglo protiv bilo koga optužnicu iz lokalne uprave Opštine Bijelo Polje, za izvršeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja, iako su imali predatih na desetine krivičnih prijava, od građana i NVO", zaključuje se u saopštenju Euromosta.