Policija Haitija u sukobu sa bandom koja pokušava da zauzme dio glavnog grada

Napad na naselje Solino u Port-o-Prensu traje od četvrtka, a stanari su zvali u pomoć preko radio stanica dok su bježali iz svojih domova

3981 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Policija Haitija se danas sukobila sa članovima naoružane bande koji pokušavaju da preuzmu kontrolu nad jednim od nekoliko naselja u glavnom gradu Port-o-Prensu koje ne kontrolišu bande.

Napad na naselje Solino u Port-o-Prensu traje od četvrtka, a stanari su zvali u pomoć preko radio stanica dok su bježali iz svojih domova.

Policajci su preuzeli kontrolu nad nekoliko oblasti u Solinu i nastavili da gone članove bande, saopštila je policija Haitija.

U snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako članovi bande "Viv Ansanm", što znači "Živimo zajedno", slave zauzimanje djelova Solina podizanjem automatskog oružja u vazduh, uz upozorenje da će svi koji nisu njen dio biti "spaljeni".

Ta banda je posljednjih dana napala i druge gradske četvrti, čime je primorala stotine građana da napuste domove.

Banda "Viv Ansanm" je formirana u septembru prošle godine ujedinjenjem dva velika saveza bandi, koji su do tada bili u neprijateljskim odnosima.

Odgovorna je za obimne napade na ključne infrastrukturne objekte vlade od februara ove godine, zbog kojih je premijer Arijel Anri podnio ostavku.