Super serija Budućnosti na testu u Kotoru: Igramo odlično, ali ne osvrćemo se na veliku prednost

Srijeda donosi 13. rundu Meridianbet 1. CFL - neporaženi lider igra u gostima protiv Bokelja, Ivan Bojović vjeruje da će širina "plavo-bijelih" riješiti i ovu prepreku

6254 pregleda2 komentar(a)
Ivan Bojović i Vladan Adžić nakon jedne od pobjeda ove sezone, Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Jedanaest utakmica, devet pobjeda, dva remija i serija od pet trijumfa zaredom - početak Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige najavljuje dosadan šampionat za sve osim za navijače Budućnosti.

Najveći crnogorski fudbalski klub praktično bez greške igra od prvog minuta sezone, a novi test imaće u Kotoru - protiv Bokelj SBbeta, ekipe koja nikome nije lagan rival od kada se ovog ljeta vratila u prvoligaško društvo.

Meč 13. runde (Budućnost ima meč manje protiv Petrovca) u "drevnom gradu" zakazan je za sjutra (srijeda) od 18 sati.

"Čeka nas zahtjevno i teško gostovanje, jer je malo vremena za odmor, ali to ne smije da nam predstavlja opravdanje... Kako je nama, tako je i protivniku", poručio je Ivan Bojović, ofanzivac Budućnosti.

Nema odmora, ali Budućnost je do sada pokazala da ima širinu i igrače koji i kada uđu mogu da naprave razliku.

"Igramo odlično, imamo dužu klupu i ne bježimo od uloge favorita, nadam se da ćemo uspjeti da je opravdamo. Uradićemo sve za nova tri boda, to je sigurno", dodao je Bojović.

Bokelj trenutno drži treće mjesto na tabeli, za vikend je bio bolji od šampiona Dečić Admiralbeta...

"Dobra pozicija Kotorana nije nikakvo iznenađenje, jer je riječ o kvalitetnoj i čvrstoj ekipi koju krasi timska igra. Bokelj je skup pojedinaca koji se odlično poznaju i to je njihova najveća snaga", smatra Bojović.

Jedan od mečeva u kojem Bokelj nije pokazao praktično ništa jeste upravo protiv Budućnosti u prvom duelu sezone kada je bilo 4:0 za "plavo-bijele".

"Svaka nova utakmica je novo dokazivanje, a mi idemo korak po korak do našeg konačnog cilja, ne osvrćući se ni na bodovnu zalihu, ni na učinjeno... Gledamo samo ono što je ispred nas. Poštujemo Bokelj, ali sve je u našim rukama i ukoliko ponovimo izdanja iz dosadašnjeg dijela sezone vjerujem da ćemo se kući vratiti sa tri boda", jasan je Bojović.

Budućnost je odlična na startu sezone, a odličan je i Bojović, koji je nakon odlazaka u Rudar i OFK Titograd, na pravi način počeo da igra i za "plavo-bijele".

Za vikend je njegov četvrti gol u sezoni "riješio" utakmicu protiv Arsenala (2:1).

"Srećan sam zbog gola, ali najviše me zadovoljava činjenica što smo u važnoj utakmici slavili i produžili naš niz neporaženosti i niz pobjeda. Mislim da je svako mogao da vidi kako nas krasi zajedništvo, kao i da imamo dobar sastav - nebitno je da li počnemo utakmicu ili uđemo sa klupe, svi dajemo sve od sebe. Na kraju se to uvijek isplati".

"Broj 77" Budućnost ne želi da se zaustavi.

"Ne bih volio da stanem na ovome, radiću što bolje i jače kako bih nastavio u istom ritmu", zaključio je Bojović.

Meridianbet 1. CFL, 13. kolo

Srijeda

Arsenal - Sutjeska (14h)

Jezero - Petrovac (16h)

Otrant Olimpik - Jedinstvo (16h)

Mornar - Dečić Admiralbet (16h)

Bokelj SBbet - Budućnost (18h)

Standings provided by Sofascore