Počela rekonstrukcija Vučedolske ulice na Cetinju i sanacija ponora

"Ovaj višegodišnji projekat je jedan od najvažnijih za grad, čija realizacija je jako kompleksna i zahtijeva dugogodišnje aktivnosti i fazno izvođenje radova", kažu iz Prijestonice

2494 pregleda2 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje saopštila je da su, "nakon više decenija čekanja", započeli rekonstrukciju Vučedolske ulice.

Ukazuju da je u pitanju jedna od najvažnijih saobraćajnica u gradu, kao i da rekonstrukcija obuhvata i prvu fazu sanacije glavnog ponora, odnosno izgradnju tretmana otpadnih voda "kao višedecenijskog problema Cetinja".

"Projekat obuhvata kanalisanje i odvođenje poplavnih, atmosferskih i fekalnih voda od glavnog ponora do istražne štolne, sanaciju glavnog ponora, izgradnju saobraćajnice od Štamparije do Belvederske ulice sa kompletnom nedostajućom infrastrukturom", piše u saopštenju.

Iz Prijestonice kažu da su svi ovi radovi neophodni kako bi se stvorili uslovi za trajno rješenje plavljenje Donjeg polja i izmiještanje svih otpadnih voda iz grada.

"Ovaj višegodišnji projekat je jedan od najvažnijih za grad, čija realizacija je jako kompleksna i zahtijeva dugogodišnje aktivnosti i fazno izvođenje radova. Njegovom konačnom realizacijom riješiće se dugogodišnji problem odvođenja i regulisanja otpadnih voda", naveli su.