U Nikšiću počele trodnevne Nacionalne igre

"Ove godine smo dodatno omasovili takmičenje. Svake godine se u aktivnosti Specijalne olimpijade uključuje sve veći broj sportista, što je veoma značajno", rekao je predsjednik Specijalne Olimpijade

1593 pregleda0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić

“Specijalna Olimpijada Nikšić” u saradnji sa crnogorskim savezom "Specijalna Olimpijada" u Nikšiću organizuje Nacionalne igre 2024, koje traju tri dana i održavaju se u Sportskom centru. Riječ je o 17. Nacionalnim igrama i drugim koje organizuje “Specijalna Olimpijada Nikšić”.

“Ovo je najveće nacionalno takmičenje u kalendaru Specijalne olimpijade Crne Gore koje je okupilo oko 200 učesnika koji će se takmičiti u boćenju, malom fudbalu i stonom tenisu. Takmičari su iz devet opština, iz sve tri regije. Ove godine smo dodatno omasovili takmičenje. Svake godine se u aktivnosti Specijalne olimpijade uključuje sve veći broj sportista, što je veoma značajno. Ovo takmičarima predstavlja prozor u svijet i oni mogu da pokažu svoje mogućnosti“, kazao je Aleksandar Vuksanović, predsjednik „Specijalne olimpijade Crne Gore“, i zahvalio se „Specijalnoj Olimpijadi Nikšić“, Sportskom centru, Ministarstvu sporta, kao i Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

Potpredsjednik Opštine, Mitar Goranović, pohvalio je rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, čiji korisnici su članovi „Specijalne Olimpijade Nikšić“.

FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić

„Nikšić je po drugi put domaćin ovog takmičenja. Sigurno su to zaslužili dobrim domaćinstvom prošle godine. Moram pohvaliti rad direktora Dnevnog centra, Radovana Dragnića, i čitavog osoblja, koji ulažu ogroman rad, trud, kreativnost i energiju kako bi stvorili lijepu radnu atmosferu u kojoj djeca mogu da prihvate određena znanja i vještine i da se roditeljima vrate s osmjehom i sa novim znanjima, što je negdje i svrha postojanja Dnevnog centra“, istakao je Goranović.