Sabrina Karpenter obara rekorde

Ona je drugi izvođač u istoriji koji je uspio da provede 20 nedjelja na prvom mjestu u jednoj kalendarskoj godini

1277 pregleda0 komentar(a)
Sanrina Karpenter i Džena Ortega, detalj iz spota, Foto: Printscreen Youtube

Pjevačica Sabrina Karpenter (25) postala je prva muzičarka nakon 71 godine koja je provela 20 nedjelja na prvom mjestu Zvanične liste singlova, piše Official Charts.

Njena pjesma “Taste” već osmu uzastopnu nedjelju drži prvo mjesto, čime postaje najdugovječniji singl broj 1 u 2024. godini.

Ovo dostignuće znači da je Sabrina ove godine na vrhu Zvanične liste singlova provela ukupno 20 nedelja s pjesmama “Taste” (osam nedjelja na prvom mjestu), “Espresso” (sedam nedjelja na prvom mjestu) i “Please Please Please” (pet nedjelja na prvom mjestu).

Ona je tek drugi izvođač u istoriji koji je uspio da provede 20 nedjelja na prvom mjestu u jednoj kalendarskoj godini. Uz nju, to je ostvario pjevač Frenki Lejn davne 1953. godine, tokom ranih dana Službene liste singlova.

Sabrina je takođe osigurala svoj četvrti hit u top 10 albuma Short N’ Sweet. Njena pjesma “Bed Chem” ulazi na listu na devetom mjestu.

Sabrina je ovog mjeseca bila i na naslovnici “Timeove liste” - 100 Next. Time 100 Next lista predstavlja spisak najuticajnijih pojedinaca koji oblikuju budućnost svojih područja djelovanja. Ova lista uključuje mlade lidere, inovatore i zvijezde u usponu iz različitih sektora, poput tehnologije, zabave, politike, sporta i drugih industrija.

Ovu listu “Time” objavljuje kako bi prepoznao nove talente i promjene koje donose, ističući ljude koji već sada imaju velik uticaj i potencijal da oblikuju buduće globalne trendove i događaje.

Iako je ova 25-godišnjakinja poprilično dugo na sceni kao pjevačica i glumica, globalnu slavu stekla je singlom “Espresso”, koji je predstavila tokom nastupa na Koačeli 2024.

Ubrzo je uslijedio i “Please Please Please”. Sabrina je ove godine osvojila svoju prvu MTV nagradu na dodjeli VMA 2024. godine za pjesmu godine s hitom “Espresso”.

Sabrina je trenutno jedna od najpopularnijih pjevačica nove generacije. Tome je pripomogla i popularna Tejlor Svift, koja je upravo Sabrinu odabrala za pjevačicu koja će je pratiti na turneji Eras.

Nakon glumačkog debija 2011. godine dobila je glavnu ulogu u seriji Disney Channela “Girl Meets World” (spin-off popularne serije “Boy Meets World”). Nakon toga i ostalih pojavljivanja u raznim Diznijevim serijama i projektima Sabrina je krenula u svijet muzike slijedeći stope Diznijevih legendi kao što su Majli Sajrus i Selena Gomez.