Dobra avio povezanost važna za poboljšanje turizma

Kordić i Almazrouei su istakli da je neophodno povećati broj direktnih letova tokom čitave godine, ali i realizovati brojne mogućnosti za saradnju i projekte, kao i obostranu promociju turističke destinacije

1556 pregleda0 komentar(a)
Kordić i Almazrouei, Foto: Ministarstvo turizma

Ministarka turizma Simonida Kordić sastala se danas sa otpravnikom poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori Jusefom Almazroueijem, a na sastanku je konstatovano da je u prethodnom periodu ostvarena uspješna bilateralna saradnja, ali i da postoji veliki prostor za poboljšanje u oblasti turizma, za šta je važna dobra avio povezanost.

Kordić i Almazrouei su istakli da je neophodno povećati broj direktnih letova tokom čitave godine, ali i realizovati brojne mogućnosti za saradnju i projekte, kao i obostranu promociju turističke destinacije, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma.

Tokom sastanka razmatrane su investicione mogućnosti i ključne oblasti za saradnju između Crne Gore i UAE, s ciljem daljeg unapređenja ekonomske razmjene i privlačenja stranih investicija u crnogorsku privredu.

"Želimo da razvijamo turizam na održiv način. To, između ostalog, znači da je naš cilj da ne izgubimo autentičnost crnogorskog proizvoda, koju vidimo i kao komparativnu prednost, a da istovremeno modernizujemo našu ponudu i prilagodimo je potrebama savremenog turiste", poručila je Kordić.

"Imate divnu zemlju, bogatu prirodu, i mnogo potencijala. Biće nam drago da budemo partneri u daljem razvoju i napretku Crne Gore", kazao je Almazrouei. Obostrano je izražena spremnost za nastavak partenerstva u budućnosti, koja će značiti i eventualno potpisivanje Memoranduma o saradnji, zaključuje se u saopštenju Ministarstva turizma.