Lijam Pejn imao "pink kokain" u organizmu u trenutku smrti

Britanski pjevač preminuo je prošle sedmice u 31. godini, nakon što je pao sa balkona hotelske sobe na trećem spratu u Buenos Ajresu

2886 pregleda0 komentar(a)
Fanovi se okupili u Londonu kako bi odali počast preminulom muzičaru, Foto: REUTERS

Bivši član pop grupe One Direction Lijam Pejn imao je u svom organizmu više vrsta droga, uključujući krek kokain i metamfetamin, kada je pao sa balkona hotela u Argentini, navode anonimni argentinski izvori upoznati sa početnim toksikološkim nalazima.

Britanski pjevač preminuo je prošle sedmice u 31. godini, nakon što je pao sa balkona hotelske sobe na trećem spratu u Buenos Ajresu.

ABC Njuz i TMZ su prenijeli da je tokom djelimične autopsije pronađen koktel droga nazvan "pink kokain" - koji sadrži metamfetamin, ketamin i MDMA-u - zajedno sa krek kokainom i benzodiazepinom. Oba medija su se pozvala na anonimne izvore upoznate sa preliminarnim testovima.

Asošiejted pres je prenio da je jedan anonimni zvaničnik rekao da preliminarni toksikološki izvještaj sugeriše prisustvo kokaina, ali je naglasio da ti početni rezultati ne daju tačan uvid u količinu koja je bila prisutna u njegovoj krvi u trenutku smrti.

Konačni toksikološki nalazi neće biti objavljeni još nekoliko sedmica. Državno tužilaštvo Argentine istražuje slučaj, što nije neuobičajeno kada je smrt iznenadna ili neočekivana.

Pejnova autopsija je zaključila da su traumatske povrede koje su dovele do njegove smrti u skladu sa padom sa trećeg sprata kroz prozor hotela. Tužioci su isključili mogućnost da je neko drugi bio umiješan.

Argentinski istražitelji su pronašli materiju za koju sumnjaju da su narkotici, kao i alkohol, rasute po slomljenim predmetima i namještaju u Pejnovoj hotelskoj sobi. Tužilaštvo je saopštilo da je moguće da je Pejn pao sa balkona hotelske sobe u stanju "djelimičnog ili potpunog gubitka svijesti".

Fotografije za koje se tvrdi da su snimljene unutar Pejnove sobe, objavljene u lokalnim medijima, prikazuju bijeli prah na stolu i razbijen televizor. Policija je takođe pronašla blister pakovanje klonazepama, sredstva za smirenje, i ljekove bez recepta razbacane među njegovim stvarima. Neposredno prije Pejnove smrti, upravnik hotela je pozvao hitnu službu kako bi prijavio gosta koji se ponaša agresivno i pod uticajem droga i alkohola.

Istražitelji takođe pokušavaju da saznaju ko je prodao drogu Pejnu u hotelu CasaSur u Palermu, šik četvrti glavnog grada Argentine. Policija je uzela izjave od najmanje troje zaposlenih u hotelu, kao i od dvije žene koje su posjetile Pejnovu hotelsku sobu nekoliko sati prije njegove smrti.

Očekuje se da će argentinske vlasti dopustiti ocu preminulog pjevača, Džefu Pejnu da sljedeće nedjelje preuzme tijelo i organizuje sahranu u Engleskoj, gdje su se u nedjelju stotine vjernih fanova One Directiona okupile kako bi oplakale muzičara.