Hrvatski pank sastav Šiza ekranizovao "Leptire"

Šimac je kazao da je ovim spotom pokušao da zabilježi barem djelić divlje energije koju su osjetili svi koji su prisustvovali koncertima Šize uživo

2162 pregleda1 komentar(a)
Članovi grupe Šiza, Foto: Facebook/Šiza

Hrvatski pank rok sastav Šiza objavio je novi singl "Leptiri", peti sa aktuelnog albuma "Zebra". Pjesmu prati i video čiju režiju potpisuje Dinko Šimac.

Drugi studijski album grupe, pod nazivom "Zebra", objavljen je u martu u izdanju Dostave zvuka, a sadrži deset pjesama. Prethodno su ekranizovane "Reflektori od sunca", "Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda" i "Voli".

Šimac je kazao da je ovim spotom pokušao da zabilježi barem djelić divlje energije koju su osjetili svi koji su prisustvovali koncertima Šize uživo.

Debi album "Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem" grupa koju čine Marko Kuhar i Bruno Antolić je objavila 2021. Njihov zvuk kritičari opisuju kao kombinaciju panka i hardkora sa kraja 80-ih i početka 90-ih, grandža sa prvih albuma grupa kao što su Mudhoney i Nirvana, uz minimalistički alternativni pristup u stilu Discipline kičme i Obojenog programa.